Luften ur för Patrik Kvalvik

Sport Artikeln publicerades

Patrik Kvalvik gjorde ånyo en bra match för IFK Ystad. Men till ingen nytta.– Det är som om luften har gått ur en, sa han efter derbyförlusten mot H 43.

IFK Ystads mittsexa är en av få spelare i laget som har höjt sig till denna säsongen. I försvaret är han lika stabil som tidigare och framåt har han utvecklats ytterligare ett steg i positiv riktning.

I går var han återigen duktig och han var själv nöjd med sitt eget spel. Men samtidigt överskuggade förlusten all glädje över den egna insatsen.

– Jag är ledsen och besviken just nu. Vi trodde verkligen på det här. Det har känts så bra och vi var verkligen taggade nu och så höll det inte, sa Kvalvik.

Verkligen taggade nu säger du. Har ni inte varit det innan?

– Jo, jag menade inte så, men det har blivit en nytändning nu och det kändes riktigt bra innan matchen och alla var motiverade.

Det senaste veckans rabalder kring tränarbytet i IFK Ystad har inte gått omärkt förbi hos spelarna. Kvalvik förklarar att all uppståndelse har satt extra press på laget. Och inte blir pressen mindre framöver efter gårdagens 28– 30-förlust mot H 43.

– Det blir en fruktansvärt viktig match på lördag. Vi bara måste, måste ta poäng, säger Kvalvik om kommande match mot IFK Trelleborg.Hur är det att ha måstematcher när det går såhär tungt?

– Det är just det som är jobbigt. Det blir en sådan press på oss, särskilt med alla skriverier som varit denna veckan. Då kan det lätt bli att spelet blir krampaktigt.

Ulf Gummesson