Annons

Lukas spelsugen: ”Löser sig med någon tablett och adrenalin”

Går Sverige till spel om medaljer väntar tio matcher på 17 dagar. Det gör att förbundskapten Kristján Andrésson måste matcha truppen med förnuft.
– Vi är medvetna om att vi måste använda fler spelare i gruppspelet än vi gjorde i förra mästerskapet, säger Andrésson.
Köpenhamn • Publicerad 10 januari 2019
Lukas Nilsson, Jim Gottfridsson och Kim Ekdahl du Rietz under torsdagens träning i Köpenhamn.
Lukas Nilsson, Jim Gottfridsson och Kim Ekdahl du Rietz under torsdagens träning i Köpenhamn.Foto: Fredrik Sandberg/TT

När Sverige genomförde sin första och sitt enda träningspass i Royal Arena inför fredagens VM-debut mot Egypten fanns samtliga spelare på plats – utom Hampus Wanne. Flensburgs kantstjärna är febersjuk och kvar på hotellet i Halmstad.

Annars tränade även de spelare som dragits med skavanker den senaste veckan. Som YA skrivit om tidigare har Lukas Nilsson gett klartecken för spel, även om han dras med smärtor i en fot.

Annons

– Men med någon tablett och mycket adrenalin så löser det sig. Jag kan absolut spela.

Du har varit hos Jesper Lindgren i Ystad och fått behandling?

– Ja, och sedan har jag fått behandling här också, med nålar. Det blir bättre hela tiden och jag är sugen på att komma igång, säger Lukas till YA-sporten.

Linjebjässen och försvarskuggen Jesper Nielsen deltog väldigt sparsamt mot Ryssland på grund av krångel med vänsterljumsken.

– Nu är jag lika stark i vänster som i höger ljumske. Skadan är inte farlig längre, den har fått läka. Så egentligen är det bara att tuta och köra, säger han.

Kim Ekdahl du Rietz har haft problem med en fot, men deltog även han i träningspasset i matcharenan.

VM-premiären mot Egypten startar klockan 20.30 på fredagskvällen.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons