Målfest i Gärsnäs

Match två och tre av omgång 13 i division 5 bjöd på två härliga fajter. Krislaget Skivarp lyckades lite oväntat norpa en poäng av serietrean IFK Ystad. I Gärsnäs utspelades det en riktig målfest i toppmötet mellan Gärsnäs och Liga 06 där slutresultatet blev 4–4.
Fotboll • Publicerad 24 juni 2018

Gärsnäs–Liga 06 4–4 (1–1)

Toppmatchen blev ett rafflande målkalas i andra halvlek där Liga 06 kvitterade med ynka minuter kvar att spela. Innan dess hade gästerna ryckt fram till 1–3 efter bland annat två Mattias ”Skinkan” Andersson-mål, men när nämnde tvåmålsskytt samt namnen på mittfältet blev skadade och Rasmus Gunnarsson utvisad, så flyttade Gärsnäs upp trupperna och vände på matchen tack vare tre fasta situationer och en gedigen inställning – som man haft hela vårsäsongen.

– Jag var faktiskt inte jätteorolig, för jag vet att vi har en god moral i laget och att vi kan vända matcher. Det känns faktiskt som att vi tappade två poäng, för vi hade läge till 5–3 innan de kvitterade. Jag är ändå djäkligt nöjd med mitt starka kollektiv den här vårsäsongen, sa GAIS–tränaren Ola Nilsson.

Ligatränaren Semir Kovacevic ville framhålla sina unga killar och det var just en av dem – Mohammadnaim Nimate – som stod för kvitteringen.

Skivarp–IFK Ystad 1–1 (0–0)

Skivarp avslutade vårsäsongen med att lugga toppstridande IFK Ystad på poäng och samtidigt ta en värdefull pinne med sig till höstens kamp för att stanna kvar i serien. Hemmalaget har haft stora problem med försvarsspelet på sistone men mot IFK höll man tätt – ända till gästernas spelande tränare Emanuel Jönsson spräckte nollan efter en timmes spel. Skivarp gav dock inte upp och snabbe Simon Strid kunde kvittera på en omställning tio minuter senare.

– Vi hade väldigt mycket bollinnehav, men sett till chanserna var 1–1 rättvist och Skivarp är ett lag med kvalitéer. Vi inledde säsongen riktigt bra med fem vinster, men sen har det gått lite sämre så uppehållet kommer lägligt. Det känns som att vi är bra med inför hösten, sa IFK Ystad–tränaren Emanuel Jönsson.