Målfyrverkeri i Sjöbo

Nog för att det ska vara klasskillnad när ett division 2-lag möter ett division 5-lag. Men 12-1 är ändå i grövsta lagret. - Ja, vad säger man efter en sådan här match? Vi gjorde i alla fall många mål, sa Sjöbos tränare Tom Waltersson.
Sport • Publicerad 14 maj 2003

Många mål blev det, men det kunde ha blivit minst lika många till. Kristina Olsson stod för ett hattrick, liksom Hanna Wall. Det var spel mot ett mål helt enkelt. -?Vi är inte ledsna för det här. Vi bestämde oss att vi skulle ta matchen för vad den var. Nu har vi glömt den här matchen, sa Janstorps tränare Kent Hansson. Sjöbo inledde matchen i ett rasande tempo. Janstorpsspelarna sköt i från sig bollen för glatta livet ut på långsidorna. Det märktes att Janstorpstjejerna hade stor respekt för motståndarna - kanske för stor. Den enda i division 5-laget som inte var rädd för att hålla i bollen och som försökte skapa ett eget spel var Camilla Neptune. Hon har tidigare spelat fotboll på elitnivå, vilket märktes framförallt genom hennes perfekta brytningar och goda speluppfattning. Annars var det Sjöbo som dominerade matchen från början till slut. Hemmalaget tog ledningen redan efter tio minuter då Kristina Olsson sprang i kapp bollen vid kortlinjen och kyligt slog in den bakom Christina La Fleur i målet. Janstorp valde strategiskt att lägga den första av sina tre straffar direkt efter ledningsmålet. Men, Madelaine Roos i Sjöbo-målet räddade och sedan barkade det utför. Sjöbo spelade bra fotboll i början av första halvleken. De skapade fina anfall och kom fram bra på kanterna. Framför allt kom många bollar från Jeanna Månsson fram till Matilda Svensson eller Hanna Wall på högerkanten, vilka sedan försåg laget med perfekta inlägg. Det finns inte mycket för Janstorp att sätta emot och det är under den här perioden av matchen som Sjöbo är som bäst. Snyggaste målet i matchen stod Jeanna Månsson för när hon satte 4-0 rakt upp i vänsterkrysset. På slutet av halvleken tappade Sjöbo-spelarna koncentrationen. Alla ville göra mål och de förde inte spelet så som de gjorde i början. I stället för att passa gick de själva på mål - och varför inte? Det stod 6-0 vid paus. I andra halvlek stod Janstorp upp mer och försvaret verkade mindre respektfulla för sina motståndare än tidigare. De lade sin andra straff, vilken Madelaine Roos också stod i vägen för. Och för att ha så lite att göra under en match så gjorde hon det hon skulle väldigt bra. Sjöbo pressade på. Det smällde som ett fyrverkeri av bollar runt Christina LaFleur - i ribban, i stolpen eller strax utanför. Hanna Wall var pigg i andra halvlek. Hon fick massor av chanser, och trots att hon hade missflyt så stod hon ändå för tre mål. Det tog 17 minuter in i andra halvlek innan Sjöbo började göra mål igen. Sedan rasslade det bara till. Janstorp lyckade ändå spräcka nollan, när Josefin Lang satte den tredje straffen i den 44 minuten. -?Vi är ändå glada att vi tog oss så här långt, sa Kent Hansson. Och Sjöbo kan glädja sig åt att vara vidare till semifinal i YA-cupen. Målen: 1-0 Kristina Olsson, 2-0 Hanna Wall, 3-0 Jeanna Månsson, 4-0 Jeanna Månsson, 5-0 Kristina Olsson, 6-0 Kristina Olsson, 7-0 Hanna Wall, 8-0 Hanna Wall, 9-0 Matilda Svensson, 10-0 Josefin Axelsson, 11-0 Moa Thöreberg, 11-1, Josefin Lang, 12-1 Moa Thöreberg. Text: Heidi Silvander