Malmö FF:s Europaresa fortsätter. Laget kan nu ställa in siktet på Lokomotiva Zagreb på hemmaplan.
Detta efter en stabil bortaseger mot Honvéd med 2–0.
Fotboll • Publicerad 17 september 2020
Ola Toivonen gav Malmö ledningen i Ungern. Arkivbild.
Ola Toivonen gav Malmö ledningen i Ungern. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Malmö FF hade inga större problem med att ta sig vidare från den andra kvalrundan i Europa League. Det svenska laget dominerade den första halvleken spelmässigt men fick inte hål på ungrarna förrän i den 43:e minuten när Ola Toivonen sköt in 1–0 från nära håll efter inspel av Jo Inge Berget. På reprisbilderna såg det ut som att anfallaren stod offside, men målet godkändes och MFF kunde gå till pausvila i välförtjänt ledning.

I den andra halvleken hade Malmö fortsatt kontroll på matchen och i den 86:e minuten gjorde Berget sin andra assist när han vackert friställde Arnor Traustason med en djupledspassning. Traustasons skott satt rätt upp i nätet och innebar att MFF säkrat avancemang.

I den tredje kvalomgången väntar Lokomotiva Zagreb på hemmaplan. Den matchen spelas om en vecka, nästa torsdag. Förhoppningsvis, för Malmös del, spelas den också med Anders Christiansen, mittfältsstjärnan och lagkaptenen som missade mötet med Honvéd på grund av skada.

Fakta: Europa League-kval

Fyra svenska lag spelade den andra kvalrundan till Europa League.

Malmö FF och Djurgården tog sig vidare från sina möten med Honvéd respektive Europa FC medan Hammarby och Göteborg är utslagna efter förlust mot Lech Poznan respektive FC Köpenhamn.

För MFF och Djurgården krävs ytterligare två segrar för att nå EL-gruppspel. På grund av coronapandemin avgörs samtliga kvalsteg i enkelmöten. Lotten har även avgjort vilket lag som får spela på hemmaplan.