Annons

Jim Andersson klar för YIF: ”Det andas handboll i Ystad”

När HK Malmö under onsdagen besegrade Ystads IF med 29–23 noterades Jim Andersson för tre mål. Malmös högersexa har varit frekvent i målprotokollet mot just YIF. Men nu är det slut med det. Från och med nästa säsong kommer målen istället göras för YIF. På torsdagen blev det officiellt att Andersson från och med sommaren 2019 är en Ystads IF–spelare.
Handboll • Publicerad 27 december 2018
Jim Andersson lämnar HK Malmö för Skånerivalen Ystads IF till kommande säsong.
Jim Andersson lämnar HK Malmö för Skånerivalen Ystads IF till kommande säsong.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det känns spännande att komma till Ystad. Det är en stad som andas handboll, och laget känns jättespännande med bra spelare på alla positioner och många unga talanger, sa Jim Andersson.

Övergången, som har varit på gång ett tag, blev officiell efter det att Malmö och Ystads IF drabbats vid i två raka matcher. Detta faktum var dock inget som påverkade Jim nämnvärt. Möjligen så hade YIF helst sett att Jim varit lite snällare mot sin kommande arbetsgivare. Högersexan svarade nämligen för nio mål på elva skott under dubbelmötet.

Annons

– Det var inför första matchen, då kändes det lite märkligt. Men så fort jag kom ut på planen gick det över. Jag är fortfarande en Malmöspelare och gör allt för att vi ska vinna, sa Andersson.

Högersexan anlände till Malmö från moderklubben RP Linköping 2014 och har sen dess växt fram till en nyckelfigur i fjolårets handbollsligatvåa. Trots en given plats i ett lag som de senaste säsongerna varit närmast att rubba giganterna IFK Kristianstad väljer Andersson ändå att lämna för rivalklubben YIF.

– Jag känner att jag behöver en ny miljö. Jag tror att det är utvecklande att kliva ur sin trygghetszon, och ta sig an en ny utmaning. Därför känns det jättekul att gå till Ystads IF, säger Östgöten.

– Jag hoppas kunna bidra med lite kontringsmål, kantavslut och sen göra ett stabilt jobb bakåt.

Idag innehas högersexpositionen av Anton Hallbäck och Linus Andersson. Men Andersson har i år haft svårt att spela till sig en plats och har dessutom ett utgående kontrakt som inte kommer förlängas. Därför blir det ett välkommet tillskott till truppen, och tränaren Jerry Hallbäck är nöjd med sitt kommande förvärv.

– Han har valt att komma till oss vilket vi är väldigt nöjda med. Han har spännande spetskvaliteter och kommer bli väldigt användbar för oss. Han har erfarenhet från ligalandslaget och har bra räckvidd och gör mycket mål. Vi ville verkligen ha hit honom, sa Jerry Hallbäck.

Kontraktet sträcker sig över två år.

Niclas Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons