Annons

Mattias slutar – blir tränare: ”Riktigt bra”

Att Mattias Andersson ska avsluta sin aktiva karriär har varit klart en längre tid.
Däremot fortsätter han som målvaktstränare för Österrikes landslag, enligt Aftonbladet.
Handboll • Publicerad 12 december 2017
Mattias Andersson slutar efter säsongen.
Mattias Andersson slutar efter säsongen.Foto: Aleksandar Djorovic/TT

39-åringen från Ystad sitter på utgående kontrakt med den tyska toppklubben Flensburg Handewitt. Det har varit oklart vad ”Matti” ska syssla med när han lämnar buren och i en intervju med YA i september 2016 utvecklade han sina framtidstankar.

– Jag hoppas att jag i framtiden ska få möjlighet att dela med mig av den kunskap och erfarenhet som jag har samlat på mig under åren. Om det sedan blir i klubb- eller landslag eller på något annat sätt återstår att se, sa Andersson.

Annons

Det blev alltså som Mattias Andersson hade förutspått. Nu riktar han sina tjänster och sin kunskap mot Österrike, där han blir målvaktstränare.

– Det handlar om herrlandslaget och ett så kallat framtidslandslag samt möjlighet att håll utbildningar inom förbundet.

– Det känns riktigt bra att få vara kvar inom handbollen och föra lite det som man har lärt sig, säger han till Aftonbladet.

Trots att Mattias påbörjar ett nytt uppdrag kommer basen i livet ändå att förläggas till Sverige. Familjen bygger hus strax utanför Ystad och Mattias kan tänka sig att kombinera uppdraget i Österrike med att hjälpa till på klubbnivå. Om det blir i någon av Ystadsklubbarna återstår att se.

Efter OS förra sommaren tackade Mattias Andersson för sig i landslaget, men finns kvar som reserv på hemmaplan under VM i Kroatien i januari.

Mattias debuterade för YIF i elitserien 1995, då som 16-åring.

Anders SvenssonSkicka e-post
Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons