Klar förlust för IFK Ystad – som drabbades av ny skada

IFK Ystad blev överkört i Skånederbyt mot Malmö. 0-5 efter sex minuter blev 11-22 i halvtid och 29-37 efter 60 minuter. Dessutom tvingades Jonathan Möllerup lämna matchen – skadad.
Handbol • Publicerad 9 februari 2019

IFK Ystad är inne i en synnerligen tung period i handbollsligan.

Man vinner inga matcher och nyckelspelarna är antingen avstängda eller skadade.

Mot Malmö saknade man två vänsternior (Johan Nilsson och Jesper Gustavsson) och tränaren Kenneth Andersson hittade ingen fungerande lösning – hur mycket han än trixade med uppställningen.

Inte mycket fungerade för IFK i den första halvleken. Man brände lägena framåt och efter tio minuter hade IFK-målvakten Marcus Cleverly noll i räddningsprocent. Samtidigt hade Malmös målvakt Robin Paulsen Haug räddat 71 procent av de skott han fick emot sig. Cleverly byttes sedermera ut mot Linus Olsson.

Emil Berggren, IFK Ystad.

Ett tag provade IFK-tränaren Kenneth Andersson att plocka ut målvakten och spela med en extra utespelare. Under denna period gjorde Malmö tre raka mål i tom bur…

I den andra halvleken var spelet betydligt jämnare, delvis beroende på att Malmö slog av på takten och ”luftade bänken”. IFK Ystad provade i perioder att punktmarkera olika Malmöspelare vilket hade hygglig effekt. Men Malmö var ändå alldeles för bra och alldeles för långt före i målprotokollet för att det skulle bli någon spänning. En eloge ändå för uppryckningen.

IFK Ystad fick ytterligare en niometersspelare skadad i den andra halvleken, nämligen Jonathan Möllerup, högernian. Jonathan stukade foten i en stegisättning och fick stödjas av planen för behandling.

En hel del Malmösupportar har tagit sig till Ystad, vilket bidrog till den – för att vara IFK – goda publiksiffran: 1108 åskådare. Men IFK hade den kanske mest prominenta ”gästen” på läktaren, nämligen landslagsstjärnan Jim Gottfridsson.

Redan klockan 18 väntar nästa match i Ystad Arena, toppmötet mellan Ystads IF och HK Malmö