Martin Frändesjö flyttar hem till Sverige

Sport Artikeln publicerades

Den tyska Bundesligaklubben Nordhorn kan inte lösa den handbollssproffset Martin Frändesjö från Montpellier. Den svenske landslagsstjärnan flyttar i stället hem till Göteborg och förstärker guldfavoriten Redbergslid i elitserien.

För ett par veckor sedan kunde vi se den svenska landslagsstjärnan Martin Frändesjö debutera för sin tyska proffsklubb HSG Nordhorn i samband med Allehanda Open.

Men framträdandet i Ystad blev det första och enda för Frändesjö i Nordhorns klubbdress.

Den tyska proffsklubben klarar inte av sina ekonomiska åtaganden och tvingas dra sig ur uppgörelsen. Vilket i sin tur leder till att den svenska elitserien blir en profil rikare. Frändesjö återvänder nämligen till Redbergslid som han lämnade för några år sedan.

Om Redbergslid redan tidigare var guldfavorit i handbollens elitserie, så är man det i ännu större utsträckning efter "Frändesjöklippet". Den mycket mångsidige och användbare vänstersexan har under flera år varit en spelare i världsklass, även om han på sistone dragits med en del skadeproblem.

tung upptakt

Redbergslid tappade visserligen Matthias Franzén till proffslivet, men i Martin Frändesjö har klubben fått en ersättare av yppersta klass. IFK Ystad lyckades visserligen vinna tre av fyra möten med RIK förra säsongen, men den bedriften blir i sanning svår att upprepa i år.

Nordhorn har haft en tung upptakt på säsongen. Först misslyckandet i Allehanda Open och nu den spruckna uppgörelsen med Martin Frändesjö. Klubben har som ambition att utmana storfräsarna i Bundesligan, men frågan är om man verkligen kan utgöra ett riktigt hot mot Kiel och de andra topplagen.