Annons

Martin Frändesjö flyttar hem till Sverige

Den tyska Bundesligaklubben Nordhorn kan inte lösa den handbollssproffset Martin Frändesjö från Montpellier. Den svenske landslagsstjärnan flyttar i stället hem till Göteborg och förstärker guldfavoriten Redbergslid i elitserien.
Sport • Publicerad 4 september 2001

För ett par veckor sedan kunde vi se den svenska landslagsstjärnan Martin Frändesjö debutera för sin tyska proffsklubb HSG Nordhorn i samband med Allehanda Open.

Annons

Men framträdandet i Ystad blev det första och enda för Frändesjö i Nordhorns klubbdress.

Den tyska proffsklubben klarar inte av sina ekonomiska åtaganden och tvingas dra sig ur uppgörelsen. Vilket i sin tur leder till att den svenska elitserien blir en profil rikare. Frändesjö återvänder nämligen till Redbergslid som han lämnade för några år sedan.

Om Redbergslid redan tidigare var guldfavorit i handbollens elitserie, så är man det i ännu större utsträckning efter "Frändesjöklippet". Den mycket mångsidige och användbare vänstersexan har under flera år varit en spelare i världsklass, även om han på sistone dragits med en del skadeproblem.

tung upptakt

Redbergslid tappade visserligen Matthias Franzén till proffslivet, men i Martin Frändesjö har klubben fått en ersättare av yppersta klass. IFK Ystad lyckades visserligen vinna tre av fyra möten med RIK förra säsongen, men den bedriften blir i sanning svår att upprepa i år.

Nordhorn har haft en tung upptakt på säsongen. Först misslyckandet i Allehanda Open och nu den spruckna uppgörelsen med Martin Frändesjö. Klubben har som ambition att utmana storfräsarna i Bundesligan, men frågan är om man verkligen kan utgöra ett riktigt hot mot Kiel och de andra topplagen.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons