"Matti” ligamästare – nu flyttar han till Ystad

Handboll Artikeln publicerades
Mattias Andersson fick anledning att segerjubla i Flens Arena (arkivbild).
Foto: Martin Meissner
Mattias Andersson fick anledning att segerjubla i Flens Arena (arkivbild).

Handbollsmålvakten Mattias Andersson fick ett drömslut på sin fantastiska karriär. I karriärens sista match säkrade Flensburg-Handewitt ligaguldet genom att besegra Göppingen med knappa 22–21 i en riktig rysare. Efteråt blev det enorma hyllningar till laget – och till Mattias Andersson i synnerhet.

Flens Arena var fullsatt till bristningsgräns, när hemmaklubben på söndagen säkrade sitt andra ligaguld genom tiderna. Första triumfen kom 2004 och då med Kent ”Harry” Andersson som tränare.

Extra känslosamt var det för Ystadssonen Mattias Andersson, som gjorde sin sista match i Flensburg efter sju säsonger. Ja, det var hans sista match över huvud taget – nu är karriären över.

Han hyllades till tårar av publiken i Flens Arena.

– Ett ligaguld skulle vara pricken över i:et i min karriär, sa Mattias till YA-sporten, som besökte honom tidigare i veckan.

Om ett par veckor går flyttlasset till Skåne och till det nybyggda huset utanför Ystad. I sommar kommer han bland annat att påbörja sitt uppdrag som målvaktstränare i YIF.

I segermatchen mot Göppingen delade Mattias på speltiden med danske målvakten Kevin Möller, som hade en högre räddningsprocent än Mattias.

Jim Gottfridsson bidrog till segern bland annat genom flera målgivande passningar och två egna mål på tre avslut.