Annons

"Matti” ligamästare – nu flyttar han till Ystad

Handbollsmålvakten Mattias Andersson fick ett drömslut på sin fantastiska karriär. I karriärens sista match säkrade Flensburg-Handewitt ligaguldet genom att besegra Göppingen med knappa 22–21 i en riktig rysare. Efteråt blev det enorma hyllningar till laget – och till Mattias Andersson i synnerhet.
Handboll • Publicerad 3 juni 2018
Mattias Andersson fick anledning att segerjubla i Flens Arena (arkivbild).
Mattias Andersson fick anledning att segerjubla i Flens Arena (arkivbild).Foto: Martin Meissner

Flens Arena var fullsatt till bristningsgräns, när hemmaklubben på söndagen säkrade sitt andra ligaguld genom tiderna. Första triumfen kom 2004 och då med Kent ”Harry” Andersson som tränare.

Extra känslosamt var det för Ystadssonen Mattias Andersson, som gjorde sin sista match i Flensburg efter sju säsonger. Ja, det var hans sista match över huvud taget – nu är karriären över.

Annons

Han hyllades till tårar av publiken i Flens Arena.

– Ett ligaguld skulle vara pricken över i:et i min karriär, sa Mattias till YA-sporten, som besökte honom tidigare i veckan.

Om ett par veckor går flyttlasset till Skåne och till det nybyggda huset utanför Ystad. I sommar kommer han bland annat att påbörja sitt uppdrag som målvaktstränare i YIF.

I segermatchen mot Göppingen delade Mattias på speltiden med danske målvakten Kevin Möller, som hade en högre räddningsprocent än Mattias.

Jim Gottfridsson bidrog till segern bland annat genom flera målgivande passningar och två egna mål på tre avslut.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons