Annons

"Matti” på väg mot perfekta slutet

Med bara en omgång kvar att spela av bundesliga i handboll och en omgång kvar av Mattias Anderssons karriär, ser det ut som att Ystadspågen ”Matti” får det perfekta slutet. Hans Flensburg-Handewitt ser ut att gå mot ligaguld.
Handboll/Flensburg • Publicerad 27 maj 2018
Mattias Andersson.
Mattias Andersson.Foto: Bosse Nilsson

Inför sista omgången leder Flensburg-Handewitt bundesliga med en enda poäng framför Rhein-Neckar Löwen. Under söndagen satte sig Flensburg i det gynnsamma guldläget genom att bortabesegra TuS N-Lübbecke med 27–24.

Mattias Andersson hade för att vara Mattias Andersson låga 20 i räddningsprocent, samtidigt som lagets andre Ystadsspelare, Jim Gottfridsson, gjorde två mål på tre skott.

Annons

Rhein-Neckar Löwen har sett ut som den troliga vinnaren av bundesliga de senaste veckorna, men tre sena poängtapp på sistone har placerat Flensburg i förarsätet. Nu behöver Matti, Jim och de andra i Flensburg bara besegra Göppingen i den sista omgången, för att Mattias karriär ska få ett guldkantat slut.

Från Mattias Anderssons twitterkonto.
Från Mattias Anderssons twitterkonto.
Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons