Annons

Mattias Andersson bedrövad: ”Det är bara tomt”

Det blir ingen guldkant på stjärnmålvakten Mattias Anderssons sista proffsår i Flensburg. Det tyska storlaget blev utspelat av franska Montpellier i kvartsfinalen i Champions League.
Handboll • Publicerad 30 april 2018
Mattias Andersson, Flensburg
Mattias Andersson, FlensburgFoto: Bosse Nilsson

40-årige Mattias Andersson gör sina sista veckor på en fantastisk proffskarriär. Han hade hoppats få kröna sin långa period i Flensburg med ett Champions League-guld, men det blev tvärnit i kvartsfinalen mot Montpellier. Efter en oavgjord hemmamatch vann fransmännen med förkrossande 29-17 i returen.

En bedrövad Mattias Andersson gjorde efter förlusten ett inlägg på twitter:

Annons

”Det är bara tomt. Jag vet inte vad det finns att säga. Personligen hade jag önskat att min europeiska karriär skulle sluta på ett annorlunda slut. Men vissa saker är inte menade att ske”, skrev han.

Flensburg har dock fortfarande chans att bli tysk mästare och ligger just nu tvåa efter Rhein Neckar Löwen.

Mattias Andersson spelar sin sista match för Flensburg 3 juni. Därefter flyttar han hem till ett nybyggt hus utanför Ystad och blir bland annat målvaktstränare i Ystads IF.

För ovanlighetens skull är inget tyskt lag framme i Final Four i Champions League. Slutspelet blir i stället en affär mellan tre franska lag (Montpellier, Paris SG och Nantes) samt HC Vardar från Makedonien.

I ligan ligger Niclas Ekbergs och Lukas Nilssons THW Kiel femma i tabellen.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons