Annons

MIF tämjde Tigern

På sju år har Robert Persson tränat brottning en säger en gång. I måndags ringde storebrorsan Jonas och bad om hjälp i den vakanta tungviktsklassen i Marsvinsholms seriepremiär mot Malmö Tigers. Robban bangade inte.
Sport • Publicerad 20 september 2008
Robert Persson får armen lyft i segervinkel efter sin spektakulära seger i tungviktsklassen över Emil Hindmo. Risken finns att Roberts gästspel inte får någon uppföljning. Bild: Jan Ohlsson
Robert Persson får armen lyft i segervinkel efter sin spektakulära seger i tungviktsklassen över Emil Hindmo. Risken finns att Roberts gästspel inte får någon uppföljning. Bild: Jan OhlssonFoto: 

Marsvinsholms IF fick en flygande start på division 2-säsongen genom att köra över Malmö Tigers med hela 23-12 i hemmapremiären.

Det var strålande brottning över hela linjen, men frågan är om inte Robert Persson, 39, blev störst publikfavorit.

Annons

Han blev åtminstone den tröttaste brottaren.

På torsdagen gjorde han sitt första träningspass i brottningslokalen på sju år.

Dagen efter var det dags för comeback.

Och det blev en stenhård tungviktsfajt mot Emil Hindmo.

- Jag vet inte om jag kommer upp ur sängen efter det här. Jag hade nästan glömt hur jobbigt det var, säger Robert.

Mötet med Emil Hindmo bjöd kanske inte på någon vacker brottning men på stor dramatik och två skador. Först tvingades Robert till ett uppehåll för huvudskada, sedan fick Malmöbrottaren avsluta matchen i förtid efter en skada i benet. Någon blodad tand fick knappast Robban. Snarare träningsvärk...

- Jag ville ställa upp när brorsan ringde. Marsvinsholm hade fått flytta upp hela laget en viktklass om vi inte haft någon i tungvikt så därför gjorde jag det här inhoppet. Men nu får dom lösa det på annat sätt, säger Robban som lämnade Marsvinsholms IF efter interna meningsskiljaktigheter för ett antal år sedan. Marsvinsholm gjorde en rakt igenom gedigen insats. Enda förlustten åkte Alexander Jersgren, men så mötte han också en betydligt äldre och tyngre motståndare som står på tröskeln till det svenska A-landslaget. David Lembke fick priset som främste hemmabrottare efter sin insats mot Rateb El-Eina.

- David och Robin Knutsson är killar som tränat stenhårt och tagit rejäla kliv framåt. Men även Jonathan Jersgren, Simon Skoglund och Robin Knutsson imponerade. Det är inte längre pojkbrottning de sysslar med utan "riktig" brottning, säger MIF-tränaren Jörgen Ohlsson.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons