Mikkel Sjöberg klar för IFK Ystad

handboll Artikeln publicerades

Innevarande säsong i handbollsligan är långt ifrån färdigspelad men redan nu kan IFK Ystad presentera ett nyförvärv inför nästa säsong.

Det blir ytterligare en laddning dansk dynamit i form av Ystadsbekantingen Mikkel Sjöberg.

Det är en rutinerad högernia som ansluter till truppen efter säsongen och för den initierade i Ystad är namnet välbekant. Mikkel Sjöberg representerade nämligen Ystads IF säsongerna 2013-2015 men tyvärr blev det två säsonger med mycket skador och lite speltid.

Mikkel träffade dock sin stora kärlek i Ystad. Paret har numera två barn tillsammans och har bestämt sig för att flytta ”hem” till Ystad efter säsongen.

Mikkel har sedan tiden i Ystads IF spelat i det danska division 1-laget Höj där han presterat på en genomgående hög nivå.

– Han har varit duktig i de matcher jag sett. Laget spelar mycket 7-6 och där har Mikkel haft en stor roll. Jag är helt säker på att han kommer göra nytta i vårt lag med sin längd och med det spelsinne han visat upp. Vi får in en smart handbollshjärna inpackad i lite mer storlek och lite mer rutin, vilket jag tror kommer föra laget framåt än mer nästa säsong, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson.

Kontraktet med Mikkel Sjöberg är skrivet på två år.