Annons

Mikkel Sjöberg klar för IFK Ystad

Innevarande säsong i handbollsligan är långt ifrån färdigspelad men redan nu kan IFK Ystad presentera ett nyförvärv inför nästa säsong.
Det blir ytterligare en laddning dansk dynamit i form av Ystadsbekantingen Mikkel Sjöberg.
handboll • Publicerad 18 februari 2019

Det är en rutinerad högernia som ansluter till truppen efter säsongen och för den initierade i Ystad är namnet välbekant. Mikkel Sjöberg representerade nämligen Ystads IF säsongerna 2013-2015 men tyvärr blev det två säsonger med mycket skador och lite speltid.

Mikkel träffade dock sin stora kärlek i Ystad. Paret har numera två barn tillsammans och har bestämt sig för att flytta ”hem” till Ystad efter säsongen.

Annons

Mikkel har sedan tiden i Ystads IF spelat i det danska division 1-laget Höj där han presterat på en genomgående hög nivå.

– Han har varit duktig i de matcher jag sett. Laget spelar mycket 7-6 och där har Mikkel haft en stor roll. Jag är helt säker på att han kommer göra nytta i vårt lag med sin längd och med det spelsinne han visat upp. Vi får in en smart handbollshjärna inpackad i lite mer storlek och lite mer rutin, vilket jag tror kommer föra laget framåt än mer nästa säsong, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson.

Kontraktet med Mikkel Sjöberg är skrivet på två år.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons