Annons

Mladen sågar sitt lag: ”Hade gärna bytt ut tio spelare i halvtid”

Österlen FF förlorade lördagens hemmamatch mot Bromölla (1-2) och är fortfarande utan seger i division 2-fotbollen.
– Vår inställning de första 30 minuterna – herre, min Gud! Hade jag kunnat så hade jag bytt tio spelare i halvtid, dundrar tränaren Mladen Blagojevic.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2018
Adam Barchan deppar efter nederlaget mot Bromölla. Tränaren Mladen Blagojevic gick avsides för att samla sina tankar.
Adam Barchan deppar efter nederlaget mot Bromölla. Tränaren Mladen Blagojevic gick avsides för att samla sina tankar.Foto: Jan Ohlsson

Det har gått tungt för Österlen FF. I ett underbart väder och inför nästan 200 åskådare på Skillinge idrottsplats skulle vändpunkten komma.

I stället blev det en ny förlust och en tabellförflyttning till under nedflyttningsstrecket.

Annons

Efter nederlaget mot Bromölla föll flera spelare ihop på planen. Med nedsänkta huvuden reflekterade de över förlusten. Och situationen.

Tränaren Mladen Blagojevic satte sig på en slänt med ett grässtrå i mungipan. Efter sina succéer i BW 90 och Österlen FF upplever han nu sin kanske tyngsta säsongsstart i tränarkarriären.

– Svårt att analysera det här ett par minuter efter matchen. Men vi har inget självförtroende. Spelare som normalt kan ta emot en boll - de kan inte ta emot en boll! Den första halvtimmen tar vi inte en enda löpning bakom deras backlinje. När våra spelare kommer rättvända med boll i uppspelsfasen finns det inga alternativ, inga att spela på, suckar Blagojevic.

Bromölla gjorde 0-1 efter en bjudning av mittbacken Dejan Blagojevic. Efter paus kvitterade Adam Barchan till 1-1 och tände ett stort hemmahopp. Lite senare gjorde Bromölla 1-2 och de skickliga nordostskåningarna höll ställningarna tiden ut.

Österlen FF får en ny chans att bryta sin segernolla nästa helg, när man möter jumbolaget Lindsdal.

I nuläget är Österlen avsevärt sämre än för ett år sedan. Det finns ingen trygghet i spelet, ingen udd i anfallet. Dessutom är truppen tunn. I förra matchen fick till och med tränaren Mladen Blagojevic göra ett inhopp.

– Vi har försökt bredda truppen, tro mig, vi har gjort ”Österlen runt”. Men det är inte lätt. Vi har möts av division 6-klubbar som stoppar sina spelare. Vi har fått nej av 17-18-åringar som inte vågar ta riskera att hamna på bänken. Herregud, hade man själv varit 17 år och fått erbjudande av en division 2-klubb hade man ju gått med huvudet före, säger Mladen.

– Sedan ligger Österlen där det ligger, rent geografiskt. Spelare i Malmöområdet i samma serie har 17 av 26 seriematcher i Malmö. Det blir förstås en uppoffring med pendlingen, säger Mladen.

Han tittar ut mot havet och pekar med hela handen rakt ut i det nästan oändliga vattnet.

– Och där ute är det svårt att hitta några spelare. Jag har tittat mot havet många gånger men hittar inte en jävel ...

Annons

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons