Napolis gruvliga revansch – efter skrivbordsförlusten

Fotboll • Publicerad 17 oktober 2020
Napolis Victor Osimhen jublar med tränaren Gennaro Gattuso.
Napolis Victor Osimhen jublar med tränaren Gennaro Gattuso.Foto: Alessandro Garofalo

Napoli fick en poängs avdrag när Juventus tilldöms segern med 3-0 efter att syditalienarna inte fått resa till Turin på grund av smittorisken.

Men när matcherna avgörs på planen är Napoli starka. I den tuffa hemmamatchen mot Atalanta, den första sedan landslagsuppehållet, var man överlägset.

Napoli gjorde fyra mål på 43 minuter i den första halvleken och avgjorde matchen. Mexikanaren Hirving Lozano blev tvåmålsskytt innan Matteo Politano och Victor Osimhen fyllde på. Nigerianen gjorde sitt första mål i nya klubben - ny från franska Lille - när han distanssköt 4-0 innan paus.

Atalanta reducerade i andra halvleken men kom inte närmare än 4-1.

Bortsett skrivbordsförlusten har Napoli tre raka segrar med målskillnaden 12-1.