Niklas Harris ska hjälpa YIF:s damer

Handboll Artikeln publicerades
Niklas Harris kommer att stötta YIF:s damverksamhet kommande säsong.
Foto:Stig-≈ke Jˆnsson / TT
Niklas Harris kommer att stötta YIF:s damverksamhet kommande säsong.

Ystads IF har knutit en meriterad ledare till sin damverksamhet. Det är ingen mindre än Niklas Harris, som på olika sätt kommer att stötta ledarna i YIF.

För några veckor sedan gick Ystads IF upp i damernas division 1 i handboll. En uppflyttning som har gett ringar på vattnet.

Nu har YIF gjort klart med Niklas Harris, som kommer att hjälpa sportgruppen och ha ett finger med i spelet när det gäller både A-laget och ungdomsverksamheten.

– Det är en jättevärvning, sa YIF-ledaren Michelle Fyhr Seifert vid en sponsorträff på torsdagen. Han är en av Topp 5-tränarna i Sverige på damsidan fast i YIF kommer han inte att ha någon uttalad roll som tränare.

Michelle Fyhr Seifert har själv haft Niklas Harris som tränare under sin elitkarriär.

– Han har tagit både Lugi och H65 till elitserien och vann Challenge cup-guld med H65 för fyra år sedan. Just nu är han förbundskapten för U17-landslaget, säger Michelle.

Niklas Harris:

Det känns kul att kunna hjälpa YIF Dam i deras vidare satsning både på bredden och toppen. Efter ett par möten med klubben känns det som om vi har hittat varandra. Jag har gjort två långa utvecklingsresor, en med LUGI Dam (5 år) och en med H65 Höör (6 år). Båda gångerna tog vi oss från division 1 till Elitserien. Det hade varit häftigt att kunna hjälpa YIF dam med något liknande.

Några nyförvärv i övrigt presenterades inte.

– Vi ska inte värva jättemycket inför nästa säsong utan har fått behålla i stort sett hela truppen. Det blir två-tre spelare men ingenting som vi kan gå ut med just nu, säger Michelle.