Nilsson inför dramat: "Bara att tömma sig"

Trelleborg Artikeln publicerades
Robin Nilsson har en nyckelroll i det TFF som på onsdagskvällen går in i kvaldramat mot Jönköping Södra.
Robin Nilsson har en nyckelroll i det TFF som på onsdagskvällen går in i kvaldramat mot Jönköping Södra.

Trelleborgs FF har ett hinder kvar i kampen om en plats i allsvenskan.

Det stavas Jönköping Södra.

– Nu är det två matcher kvar och det är bara att tömma sig, säger Robin Nilsson, en av fyra sydöstskåningar i TFF.

På onsdagskvällen börjar det två matcher långa dramat som ska avgöra om TFF eller Jönköping Södra spelar i allsvenskan nästa säsong. Första skådeplats är Vångavallen i Trelleborg och TFF:s fältherre på mitten Robin Nilsson är redo att ge sig i kast med utmaningen.

– Vi har väntat på den här matchen rätt så länge nu. Det ska bli skönt att den kommer i gång, säger Robin Nilsson.

Han har erfarenhet av liknande kvalspel tidigare, dels med Ängelholms FF och dels med Gefle. Helst minns han när han med Gefle kvalade sig kvar i allsvenskan, en erfarenhet han tror kan betyda en del men inte allt.

– Samtidigt är detta en ny situation så det går inte att jämföra så där. Men visst kan det vara bra att ha erfarenhet, säger Robin Nilsson.

Övriga sydöstspelare i Trelleborgs FF är Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist och Johannes Johansson. Robin Nilsson har bara gott att säga om sina sydöstkamrater och menar att TFF är ett lag med bra spelare, även om man inte är så många.

– Vi har många bra spelare men en ganska tunn trupp. Vi är riktigt starka framåt och vi spelar en fotboll som är ganska offensiv med mycket bollinnehav, något jag inte var van vid i Gefle där vi mer låg rätt i positionerna. Det har varit ett roligt och utvecklande år, säger Robin Nilsson.

Han säger sig trivas med båda rollerna, men han påpekar lite extra att det är roligt att vara fotbollsspelare i TFF anno 2017.

– Jag trivs väldigt bra med min roll och spelmässigt har det känts bra hela säsongen. Nu är det två matcher kvar och det är bara att tömma sig, säger Nilsson, som har hört uppgifter om cirka 4 000 åskådare till onsdagens match.

– Det skulle betyda rätt så mycket för Trelleborg om vi gick upp i allsvenskan.

Returmötet spelas i Jönköping på söndag.