Annons

Ny seger med nya receptet: ”Ja vafan ska vi göra?”

Österlen FF har efter några om och eventuellt ännu flera men fått upp ångan i division 2. Mot kompetenta Nässjö kom andra raka segern.
Och segern nu, liksom mot Lindsdal senast, kom på lagets nya segerrecept.
Fotboll/Skillinge • Publicerad 27 maj 2018

Receptet är kamp och rätt inställning i stället för den flärd och champagnefotboll som de flesta lag vill spela.

– Ja vafan ska vi göra? Vi måste börja nånstans. Vi har inte riktigt orken och fysiken som de andra lagen har, men numera har vi rätt inställning och fokus på rätt saker, sa Mladen Blagojevic, tränare i Österlen FF efter lagets andra raka seger.

Annons

5–0 senast mot Lindsdal och redan efter fyra minuter initierade man det som skulle komma att bli årets första seger i division 2 på Skillinge IP. Jacob Blixt hittade in med ett inlägg som hamnade hos Darko Lukanovic. Denne gjorde allt rätt och sitt andra mål på två matcher.

– Ett klassiskt Österlenmål, även om Blixt förr i tiden prickade Jim Nylander på det där sättet, sa Blagojevic.

Bara några minuter senare var samme Darko Lukanovic tvungen att gå av planen med en skada. Ett hårt slag för Österlen FF som inför matchen helt saknade ytterbackar och tränare Blagojevic såg sig nödd och tvungen att skriva dit sig själv i matchtruppen.

En nykomponerad trebackslinje med Dejan Blagojevic, Jonathan Karlsen och André Lidholm fick en del att göra mot ett Nässjö som förde spelet och skapade mest. Men backtrion – och hela Österlen FF – fick fira tre poäng och en hållen nolla.

Även om man kanske inte spelar så som man hade velat spela, i den vackraste av världar.

– Vi får börja här. Vi kämpar på och tänker inte längre än till nästa match. Nu har vi Borrby på tisdag i YA-cupen. Längre tänker vi inte, det är där fokus ligger, sa Mladen Blagojevic, som fick se Viktor Ekblom göra ett solomål direkt i inledningen av andra halvlek.

– Jag är jättenöjd. Vi har tagit sex poäng på två matcher och lämnar i alla fall den absoluta botten, avslutade Blagojevic.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons