Nya stjärnhästen säkrad åt Peder Fredricson

Hästhoppning/Falsterbo Artikeln publicerades
Peder Fredricson och hästen Hansson WL.
Foto: Adam Ihse/TT
Peder Fredricson och hästen Hansson WL.

För en månad sedan vann Peder Fredricson och Hansson WL Global Champions Tours Grand Prix i Cannes.

Nu är det klart att duon får fortsätta sitt fruktsamma samarbete.

Peder Fredricson är i Falsterbo för att bland annat rida EM-guldhästen All In i några lägre klasser. I söndagens nationshoppning och sannolikt även i GP:n lär Fredricson rida Christian K.

Men Grevlundagårdens EM-guldmedaljör har ännu fler hästar som pockar på uppmärksamhet, och som kammar hem priser på de största arenorna. Den senaste är GP-vinnaren Hansson WL, som nu i veckan säkrades upp för Peder Fredricsons framtida satsning.

Astrid Ohlin har gått in som delägare till Hansson WL, och det delade ägandet mellan Ohlin och Sven Ingvarsson innebär att Peder Fredricson får fortsätta rida Hansson WL.

– Jag trivs väldigt bra med hästen och han har ju visat att han lätt klarar de stora banorna, säger Peder Fredricson till Tidningen Ridsport.

Sven Ingvarsson är mannen bakom hästar som Graal, Casanova, Matrix och Christian K – alla framgångsrika med Peder Fredricson på ryggen.

– Jag är väldigt glad för den här lösningen. Dels för mig och Astrid, men också för att få rida en häst som ägs av Sven Ingvarsson. Han har ett fantastiskt öga för unga stjärnämnen, säger Fredricson.