Oavgjort i damtvåan

Såväl Hammenhög som Sjöbo spelade oavgjort, 2-2, i eftermiddagens matcher i damtvåan. Hammenhög tog sin första poäng för säsongen medan Sjöbo ännu är obesegrat och med i toppstriden.
Sport • Publicerad 8 maj 2004

Trots att skade- och sjukdomsläget inte ljusnat särskilt mycket sedan cupmatchen i förra veckan lyckades Sjöbos damer nå oavgjort, 2-2 (1-1), i helgens svåra bortamatch mot det tippade topplaget Lörby. - Det var väl ganska rättvist. Vi hade var sin halvlek så jag är rättså nöjd med att få oavgjort mot dem, summerade SIF-tränaren Tom Waltersson. Hemmalaget inledde optimistiskt med hög press och en god portion aggressivitet. 1-0 kom redan efter tio minuters spel och Lörby skapade en del ytterligare farligheter. Madelaine Roos i Sjöbomålet fick visa sig på styva linan flera gånger och räddade sitt lag undan fler baklängesmål i den första halvleken. Sjöbo kunde emellertid sticka emellan med kvitteringen i mitten av halvleken. Mathilda Svensson laddade bössan från långt håll och fick till sin stora glädje se bollen ta vägen in i maskorna. Bortalaget jämnade ut spelet under slutkvarten av första halvlek och tog sedan över nästan totalt i andra. Då hade initiativet och det bästa spelet glidit över i Sjöbos fötter. Ändå var det Lörby som tog ledningen med 2-1 på kontring i den 60:e minuten. Sjöbo fortsatte dock att trycka på och kvitteringen kom nästan omgående. 14-åriga Mia Persson gjorde bort sin "gubbe" på kanten, avancerade mot mål och tryckte upp en hederlig tåfjutt i nättaket fram till slutliga 2-2. Det var ytterst nära att Sjöbo avgått med segern eftersom Lina Nilsson hade ett ribbskott i den 85:e minuten men totalt sett var krysset på kupongen överensstämmande med matchbilden. - Ja, Madde räddade ju oss i första halvlek. Därför vill jag ge ett extra plus till henne, avslutade Tom Waltersson. Efter tre raka förluster fick Hammenhögs damer äntligen poäng med sig. Helgens hemmamatch mot Helsingborgs DFF slutade 2-2 (1-0). - Förhoppningsvis var det här en liten vändning för oss. Men jag hade ju gärna sett att det blev tre poäng i stället för en, sa HIF-tränaren Eve Palm. Hammenhög låg nämligen närmast segern. Den första halvleken slutade förvisso bara 1-0 men hemmalaget hade gott om tillbud och borde nog kunnat få lite bättre utdelning. 1-0-målet gjorde Frida Olsson redan efter en kvart efter en tilltrasslad situation i Helsingborgs straffområde. Helsingborgs kvittering kom tidigt i andra halvlek på en lyftning som absolut inte var menad som ett skott men som dalade in under ribban. Minuterna senare frispelade Sofie Johansson Pernilla Eldståhl inne i gästernas box och Pernilla slog in 2-1. - Då trodde vi nog att det skulle ordna sig eftersom vi fortsatte att skapa chanser även efter pausvilan, fortsatte Eve. Glädjen blev emellertid inte långvarig. När kvarten var spelad av andra halvlek rann Helsingborg igenom och kvitterade efter ett missförstånd i HIF-försvaret. Efter det blev Hammenhög aningen försiktigare och vågade inte spela ut på samma fina sätt. Och det är klart, har man förlorat tre raka matcher är man förstås rädd att det ska komma ett fjärde nederlag också. - Vi tappade vårt spel och föll tillbaka, helt klart. Det var synd för jag tycker som sagt att vi förtjänade tre poäng den här gången, avslutade Eve Palm, som förutom ett starkt kollektiv ville framhålla Emilia Lundgrens insats. Lörby-Sjöbo 2-2 (1-1) S: 1-1 Mathilda Svensson (20), 2-2 Mia Persson (63). Hammenhög-Helsingborg 2-2 (1-0) Mål, Ha: 1-0 Frida Olsson (15), 2-1 Pernilla Eldståhl (55).