Annons

OS-hopp bäst i Ystad

Om två månader ska han vara som bäst. Men redan i helgen visade det norska OS-hoppet Bartosz Piasecki klass när han vann Ystads International i Österporthallen. ”OS-formen är på väg”, sa han efter finaltriumfen i herrarnas värja.
Sport • Publicerad 10 juni 2012
Bartosz Piasecki, Norge, (till vänster) tog tidigt kommandot i finalen mot dansken Frederik von der Osten. Piasecki vann till slut med 15–9.
Bartosz Piasecki, Norge, (till vänster) tog tidigt kommandot i finalen mot dansken Frederik von der Osten. Piasecki vann till slut med 15–9.Foto: Bass Nilsson
Svenskhoppet Sanne Gars (närmast) lyckades inte ända fram i damfinalen mot Caroline Piasecki, Norge.
Svenskhoppet Sanne Gars (närmast) lyckades inte ända fram i damfinalen mot Caroline Piasecki, Norge.Foto: 
Bartosz Piasecki satsar mot OS i London.
Bartosz Piasecki satsar mot OS i London.Foto: 

Att vinna i Ystad var ingen självklarhet för Bartosz Piasecki eftersom tävlingen lockade flera starka fäktare, inte minst från de nordiska länderna.

Men med den fäktningen norrmannen visade upp var det ingen som kunde rå på honom. Därmed upprepade han vinsten från 2009.

Annons

– Det gick riktigt bra för mig. Jag lyckades skaffa mig en ledning tidigt i alla matcherna. Då var det lättare att kontrollera dem, sa Bartosz Piasecki, som hyllade arrangemanget.

– Det är väldigt trevligt här. Vanligtvis är det ju en tävling i slutet av säsongen, men nu är det annorlunda eftersom det är EM snart och OS sedan. Tävlingen i Ystad är bra arrangerad, den har bra tävlingsledning och det är inga förseningar, sa Bartosz Piasecki.

Vad har du för mål i OS?

– Jag siktar på kvartsfinal först och främst.

Ett par minuter före Piacecki vrålade ut sin segerglädje segrade hans syster i damklassen. Caroline Piasecka vann nämligen över det svenska framtidslöftet Sanne Gars, som var betydligt mer nöjd med placeringen än insatsen.

– Det var helt okej med tanke på hur fäktningen gick, sa Sanne Gars kort efter förlusten.

Bra träningsturnering

Även Sanne Gars åker till EM snart och just därför tyckte hon att Ystad international var en bra träningsturnering att hitta mästerskapsformen i.

– Jag känner att det inte är hundra just nu, men man hittar saker man måste tänka på under EM sedan, sa Gars.

Precis som Bartosz Piesecki satsar hon helhjärtat på fäktning med OS i tankarna. Skillnaden är att Pieseckis OS-tankar gäller London i sommar, medan Gars blickar längre fram i tiden.

Annons

– Jag siktar absolut mot OS. Det är lite tidigt nu, men det vore fantastiskt roligt om jag kunde vara med i OS 2016.

De fäktare från arrangerande Ystads FK som deltog i tävlingen nådde endast blygsamma placeringar i den hårda konkurrensen.

Taner Caliskan
Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons