Osannolika händelsen – domaren nickade in mål

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:Robin Nilsson

Som om Tollarps IF inte har det tufft nog i botten av division V östra. Borta mot Spjutstorps IF åkte man på ett, minst sagt, udda baklängesmål då domaren (!) nickade in 2-0-målet.

– Man har varit med om en del fotbollmatcher i sitt liv, men detta är en av de sjukaste händelserna, säger Tollarps spelande tränare Mattias Thurban till Kristianstadsbladet.

Händelsen inträffade med runt 15 minuter kvar att spela i den viktiga streckmatchen i botten av division V östra mellan Spjutstorps IF och Tollarps IF. Hemmalaget Spjutstorp var i en 1–0-ledning då man fick hjälp av domaren (!) att göra 2–0-målet.

– Jag hade precis blivit utbytt och var ganska långt ifrån situationen. Men som jag uppfattade det var det en tilltrasslad situation i vårt straffområde, det slutade med att en av deras spelare tog med sig bollen mot kortlinjen och slog in ett hårt inspel mot straffpunkten, säger Tollarps spelande tränare Mattias Thurban till Kristianstadsbladet.

Vid straffpunkten stod domaren placerad, och enligt Thurban försökte han flytta på sig, men hann inte. Bollen träffade domaren perfekt i huvudet och in i mål från elva-tolv meter.

Det blev lite protester från Tollarpshåll, men eftersom domaren betraktas som ett dött ting i spelet fanns det inte mycket man kunde göra åt situationen.

– Jag tycker att han är felplacerad, men samtidigt kommer bollen fort. Man har varit med om en del fotbollmatcher i sitt liv, men detta är en av de sjukaste händelserna. Det är synd att det var 2–0-målet, det blev lite matchavgörande, säger Mattias Thurban.

Bladetsporten har varit i kontakt med domaren, som beklagar det inträffade och tycker att det var en olyckshändelse.

Jonny Ahlvin, som jobbar som administratör på domaravdelningen på Svenska fotbollförbundet, och känd som gammal fotbolls- och handbollsdomare, berättar att en liknande händelse hände i högstaligan i Nederländerna för över 20 år sedan.

– Det var två lag som slogs om det, och i slutminuterna fick domaren bollen på ena benet och den gick in i mål. Det ena laget åkte ur serien. Annars har jag inte hört talas om något liknande. Det är klart att det är olyckligt och jag hoppas att inget av lagen åker ur serien på grund av den här händelsen, säger Jonny Ahlvin.

Till slut vann Spjutstorp matchen med 4–0 och tog sig i och med segern förbi Tollarp i tabellen. Tollarp befinner sig på nedflyttningsplats efter 15 spelade matcher.