Österlen förlorade stort: "Går inte snacka bort"

Fotboll Artikeln publicerades
Felix Weimers Claesson i en duell med en Tornspelare. 2 bilder
Foto:Mark Hanlon
Felix Weimers Claesson i en duell med en Tornspelare.

0–0 efter 45 minuter.

Sedan lämnade Torns IF Skillinge idrottsplats med fyra gjorda mål och tre vunna poäng.

– Siffrorna speglar inte matchen i sin helhet, men förlusten går inte att snacka bort, säger Mladen Blagojevic, Österlentränaren.

Inom loppet av tio minuter, mellan minut 54 och 64, kom olyckorna slag i slag för Österlen. Först fick Torns IF en ytterst tveksam straffspark, som André Johansson gjorde 0–1 på. Några minuter senare fick Österlen duktige Joel Mårtensson utvisad. Sedan dröjde det inte lång tid förrän André Johansson krutade in 0–2.

Där skulle rullgardinen kunna ha dragits ner för Österlen FF.

Men så var det inte.

– Vi hade ett par ypperliga lägen att reducera efter deras andra mål. Där hade vi en riktigt bra period, bland annat ett friläge på Fabian Karlsson, säger Mladen Blagojevic.

Österlen fick inte någon utdelning. I stället gjorde André Johansson sitt tredje mål med drygt tio minuter kvar att spela. Där och då dog matchen för hemmalaget och med fem minuter kvar av fastställde Adam Olofsson slutsiffrorna till 0-4.

Österlen FF ligger mitt i tabellen och sannolikt att hamna där också i slutändan. Man är borta från alla streckstrider och kan planera inför 2018. Vilket man även är i full gång med.

Frågan är vem som i slutändan vinner serien? Torns IF har nu tagit täten i guldstriden.

– Det är så jämnt, att det nästan kan gå hur som helst. Svårt att säga vem som är bäst, men jag tycker i alla fall att Torn är det lag som har bäst disciplin, säger Blagojevic.