Annons

Österlen till YA-cupkvart – efter 21 mål!

Sällan har det väl gjorts fler mål i en YA-cupmatch. När André Lidholm slog in den avgörande straffen bakom pingisspelaren Andreas Ohlsson gjorde han matchens 21:a mål. Men det betyder ju inte att Österlen var bra.
– Vi var skitdåliga, menade Jacob Blixt.
Fotboll/Borrby • Publicerad 29 maj 2018
Österlens André Lidholm slog in den avgörande straffen. Här jagar han Borrbys 15-åriga talang Viktor Blixt.
Österlens André Lidholm slog in den avgörande straffen. Här jagar han Borrbys 15-åriga talang Viktor Blixt.Foto: Mark Hanlon

Det finns så många ingångar till den här YA-cupmatchen att man förstår varför Borresvall svämmade över av fotbollssupportrar denna mycket fina majkväll.

Solen sken – ändå slog blixten ner sex gånger.

Annons

Lars Blixt basade över Borrby och hade sina två tvillingsöner Viktor och Ludvig i sitt lag. I motståndarlaget hade han ytterligare en son, Jacob. Jacob och favoriten Österlen lyckades till slut avgå med segern.

– Ja, det var tur för annars hade jag inte kunnat åka hem. Jag vet inte var jag skulle ha sovit men jag hade fan inte åkt hem. Jag hade blivit uteliggare, sa Jacob Blixt efter matchen.

Han var minst sagt missnöjd med det mesta.

– Vi var skitdåliga. Jag var extremt skitdålig. Kan mycket bättre. Men det var grymt kul att spela den här matchen. Borrby kämpade otroligt bra, berömde Jacob Blixt.

Som trots ett straffmål var långt ifrån målbäste Blixt för kvällen. Viktor Blixt satte Borrbys fyra handikappstraffar, och dessutom den extra i straffläggningen.

Borrby valde att ta två straffar fram till 2–0, men Joel Mårtensson och Dejan Blagojevic tog ÖFF tillbaka in i matchen. I andra halvlek var det Österlen som tog ledningen två gånger, och Viktor Blixt som fick kvittera dubbelt upp.

Österlen pressade sista kvarten och Andreas Ohlsson – den inhyrde pingisspelaren i Borrbymålet – fick göra en riktig teveräddning på Bassam Ahmads distansskott.

Straffar kom att avgöra matchen, och efter tolv raka straffmål tog Henrik Jeppsson – självklart en Borrbyson – den sista Borrbystraffen.

– Vi kan inte ställa upp på ett annat sätt än vi gör i dag. Med tanke på att vi hade en målvakt som egentligen inte är målvakt och som bara hade en träning i ryggen tycker jag att vi gjorde det bra, sa Borrbytränaren Lars Blixt.

Bordtennisspelaren Andreas Ohlsson gjorde några fina räddningar – men släppte också in elva mål.
Bordtennisspelaren Andreas Ohlsson gjorde några fina räddningar – men släppte också in elva mål.Foto: Mark Hanlon

Österlen FF får nu möta vinnaren mellan Svenstorp och Sjöbo i kvarftsfinal.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons