Annons

Överlägsna skytteligavinnare

Vissa år har de sydöstskånska skytteligorna avgjorts i den sista omgången, eller till och med i den sista halvleken. I år var det dock inget snack om saken – skyttekungen Jim Nylander, Brantevik/Rörum, och skyttedrottningen Alexandra Frej, Charlo/Rynge, vann sina respektive ligor i överlägsen stil!
Sport • Publicerad 6 oktober 2011
Jim Nylander, Brantevik/Rörum. och Alexandra Frej, Charlo/Rynge. är årets skytteligavinnare i sydöst.Foto: Bass Nilsson
Jim Nylander, Brantevik/Rörum. och Alexandra Frej, Charlo/Rynge. är årets skytteligavinnare i sydöst.Foto: Bass NilssonFoto: Bass Nilsson

16-åriga Alexandra Frej ledde damernas skytteliga från start till slut och var aldrig hotad på tronen. Anfallstalangen noterades till slut för 36 mål, vilket var 13 mer än Blentarps Frida Olsson.

– Jag har följt med lite i hur det gick och jag såg att det var ganska odramatiskt, annars är det mest vännerna i skolan som har sagt något varje gång jag har gjort mål. Men det är klart att det är kul, och det är jättebra för självförtroendet, säger Alexandra, som bland många goda egenskaper framhäver den som varit vägvinnande i år.

Annons

– Det är nog tack vare snabbheten som jag har gjort så många mål. Vi spelar många långbollar genom laget upp på mig, och många av målen har kommit när jag har vänt upp och sprungit förbi backarna, menar Alexandra, som till vardags går första året på gymnasiet med inriktning samhälle-samhälle och varvar det med fotbollsgymnasiet.

– Så det blir rätt mycket fotboll varje vecka, två gånger med laget och tre timmar i skolan plus match, men det är kul. Nu hoppas jag bara att vi kan klara kvalspelet också.

För årets skyttekung Jim Nylander var vägen till kronan inte lika given. Skillinges Stefan Pettersson, Sjöbos Filip Måbring och Skurups Patrick Nilsson var alla i spets under säsongen, men det var 27-åringen från Brantevik/Rörum som var jämnast och flitigast i målproduktionen till slut med sina 31 baljor – åtta mål före en jagande trio.

– Riktigt skoj, jag har varit med i toppen tidigare men har aldrig vunnit, och så är det också lite speciellt eftersom jag hade en vadslagning med min tränare Lars Blixt. Om jag gjorde 30 mål skulle jag få hans Laziotröja som han bytte till sig med Roberto di Matteo när deras lag möttes, så det ser jag fram emot.

Brantevik/Rörum har varit ett stabilt topplag i år och mycket är tack vare Nylanders målfarlighet, som emellertid inte är sen att hylla laget.

– Vi har fått duktiga nyförvärv in i laget och har ett bra spel som gör det lätt för en ensam anfallare som mig att få bollen och chanserna.

Något av de 31 målen som var extra snyggt?

– Ja, två faktiskt. Mot Brösarp hemma fick jag på ett långskott från 20 meter som gick rätt upp i krysset, och nu senast gjorde jag mål på en chipp från 16 meter.

Nylander och Frej tar därmed över titlarna från Mattias Andersson, Lunnarp, och Anna Knutsson, Lövestad/Vanstad, som vann i fjor. De båda ex-mästarna föll dock med flaggan i topp – såväl Andersson som Knutsson fanns med högt uppe i sina skytteligor även i år. 

Ann-Louise Olander
Sören Simonsen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons