Annons

Peder om sitt sommarprat: ”Är väldigt personlig”

På torsdagen klockan 13 är P1:s programtablå vikt år Grevlundagårdens Peder Fredricson. Och radiolyssnarna kan förvänta sig flest historier som utspelar sig utanför de stora ridarenorna.
– Jag är väldigt personlig, säger Peder till YA på onsdagskvällen.
Ridsport • Publicerad 19 juli 2018
Peder Fredricson begår debut som sommarpratare i P1 på torsdagen.
Peder Fredricson begår debut som sommarpratare i P1 på torsdagen.Foto: Henrik Montgomery/TT

Han är dock inte speciellt nervös inför mottagandet av sommarprogrammet.

– Nej, det känns inget speciellt. Men så klart hoppas jag att folk ska tycka att det är trevligt att lyssna på, säger Peder Fredricson.

Annons

Vad kommer det att handla om? Är du personlig?

– Jag är väldigt personlig. Det kommer att bli en del historier från min barndom. Sen berättar jag om min resa med hästarna, och lite vad jag tycker att jag fått med mig för lärdomar. Men också lite om hur man kommer igång efter motgångar.

Avhandlar du några skandaler eller andra smaskiga avslöjanden?

– Hehe, nä, inget sånt.

Vad har du själv för relation till Sommar i P1?

– Jag tycker att det är ett jättetrevligt program. Jag kommer ihåg det som en speciell sak att vara hos min mormor och morfar på somrarna när jag var liten och lyssna på programmet. Därför tycker jag att det var jättekul att få chansen att göra mitt eget program.

Vem är din favoritpratare genom åren?

– Å, det har varit så många bra. En jag kommer att tänka på är Stakka Bo (Johan Renck). Hans program innehöll bra musik och en härlig känsla.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons