Annons

Peter Carlsson matchhjälte för Ystads IF

En ny seger. Två nya poäng. Men Ystads insats mot IFK Karlskrona i handbollsettan imponerade inte. – Vi slarvade för mycket, säger tränaren Robert Hedin efter Ystads seger med 28–25 (12–15).
Sport • Publicerad 27 september 2004

Ystad tog ledningen i matchen och var sedan aldrig i underläge.

Som mest ledde man med fem bollar – efter att Ola Netterheim gjort 22–17.

Annons

Då kändes det som om YIF kontrollerade matchen, inte minst eftersom hemmalaget då spelade slarvigt och sköt bort det mesta.

De flesta trodde då att det skulle bli en enkel seger för YIF.

Men Karlskrona kom tillbaka.

Och när två och en halv minut återstod hade hemmalagets Johan Svensson chans att kvittera på straff.

Men Peter Carlsson räddade.

Då hade han bara ett par minuter tidigare räddat ytterligare en straff.

Totalt såg Carlsson till att hemmalaget missade hela fyra straffar.

– Han gjorde många riktigt bra räddningar och var jättebra i dag, säger Hedin. Peter Carlsson spelade bra matchen igenom men var inte minst i slutet av matchen den som räddade YIF.

– Jag är nöjd med att vi trots allt vinner och nöjd med mycket av vårt spel. Men det jag är mest missnöjd med är att vi missar så många lägen, säger Hedin.

Ja, visst missade Ystadsspelarna många bra lägen. För det var inte bara Peter Carlsson som storspelade. Även gästernas Peter Iverfeldt hade en bra dag och gjorde dagen jobbig för Ystadsspelarna.

Annons

För alla utom Fredrik Larsson.

Larsson lade alla Ystads straffar och var 100–procentig.

Sex straffmål blev det.

– Det är skönt att vi sätter våra straffar i alla fall, det är positivt.

Det gjorde vi inte i förra matchen, säger Hedin.

Iverfeldt var aldrig nära att plocka någon enda av Fredrik Larssons sjumeterskast.

Hans straffar kan vara ett viktigt vapen i fortsättningen. Som kan bli tuff. Robert Hedins Ystad har målsättningen att ta sig till allsvenskan, men efter två matcher finns det saker som Hedin måste arbeta med.

Hade Karlskrona haft bättre utdelning på sina straffar och inte skjutit bort så många bollar som man gjorde kunde YIF mycket väl ha förlorat. IFK Karlskronas tränare, Anti Heinonen, var inte imponerad av motståndarna.

– Jag trodde inför säsongen att Ystad skulle tillhöra topplagen, men det som de visade i dag var inte så bra. Jag får nog ompröva det tipset, säger han.

– Jag är inte alls imponerad.

Markus Alexandersson

HANDBOLL KARLSKRONA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons