Annons

Pioline blir partner till Henri Leconte vid Svaneholm Open

Bitarna fortsätter att falla på plats när det gäller Svaneholm Open i tennis. Nu är det klart vem Henri Leconte får vid sin sida i det franska laget. Nämligen den förre världsfemman och dubbla Davis Cup-finnaren Cedric Pioline.
Tennis • Publicerad 16 april 2019
Cedric Pioline kommer att spela i Frankrike tillsammans med Henri Leconte.
Cedric Pioline kommer att spela i Frankrike tillsammans med Henri Leconte.

Nu är de fyra nationernas lag i princip klara och spikade. Vid ATP Champions Tour i Svaneholm 26-29 juni kommer Sverige att ställa upp med Mats Wilander och Jonas Björkman, Australien med Pat Cash och Mark Woodforde, Frankrike med Henri Leconte och Cedric Pioline. Det återstår bara att se vem som kommer att bilda det amerikanska laget tillsammans med självaste John McEnroe.

Det senaste tillskottet i stjärnsamlingen, Cedric Pioline, har som bäst varit rankad femma i världen. Han har varit i två Grand Slam-finaler, men förlorat båda (US Open 1993 och Wimbledon 1997). Däremot har han tagit två Davis Cup-titlar med Frankrike och även varit med om att förlora en DC-final. Det är med andra ord en stark lagspelare som Henri Leconte får vid sin sida.

Annons

Cedric Pioline fyller 50 år bara två veckor före Svaneholm Open och är därmed fem år yngre än Leconte.

Det första spadtaget till tennisbanan togs utanför Svaneholm slott på måndagen. Tanken var från början att anlägga en äkta gräsbana, med nysått gräs, men tiden har blivit för knapp. Nu kommer turneringen att avgöras på konstgräs.

Svaneholm Open invigs på kvällen onsdag 26 juni, medan semifinalerna spelas torsdag och fredag. Finalen avgörs lördag 29 juni.

John McEnroe och Mats Wilander kommer att mötas vid Svaneholm Open.
John McEnroe och Mats Wilander kommer att mötas vid Svaneholm Open.
Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons