Annons

Proffsig film till amatörmatch

Att NHL-konflikten är över har knappast någon kunnat undgå.Ingen ska heller kunna missa att det på fredag spelas ett hockeyderby mellan Brösarp och grannbyn Maglehem. För att pumpa upp intresset har Brösarpsbon Daniel Ekberg, 29, skapat en spektakulär trailer som klickas flitigt på Brösarps facebooksida.
Sport • Publicerad 22 januari 2013
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Bilderna är ett utdrag från filmen.
Bilderna är ett utdrag från filmen.Foto: 
Daniel Ekberg har gått 3,5 år på filmskola i San Francisco. Men han hamnade inte i Hollywood utan i – Brösarp! Med bred kompetens och kärlek för sin hemby har han skapat en hockeytrailer inför matchen mellan Brösarp och Maglehem.
Daniel Ekberg har gått 3,5 år på filmskola i San Francisco. Men han hamnade inte i Hollywood utan i – Brösarp! Med bred kompetens och kärlek för sin hemby har han skapat en hockeytrailer inför matchen mellan Brösarp och Maglehem.Foto: privat
Foto: 
Foto: 

Att de stora tv-bolagen gör flådiga trailers om sina program ser vi dagligen på kommersiell tv.

Däremot hade man inte förväntat sig någon film över huvud taget inför matchen mellan hockeyamatörerna i Brösarp och Maglehem.

Annons

Frågan är bara om matchen kan leva upp till den spänning och dramatik som utlovas i Daniel Ekbergs lilla pr-film. Med häftiga ljus- och ljudeffekter pumpas mötet mellan grannbyarna upp som om det vore en lansering av värsta Rockyfajten.

Mannen bakom verket heter Daniel Ekberg och har själv glidit runt på den gamla uterinken under sina uppväxtår i Brösarp. Men det var innan han hamnade i filmbranschen.

Bred kompetens

– Egentligen är fotboll min favoritsport men visst har jag spelat ishockey här som grabb, säger Daniel, som har hunnit bli 29 år och sedan november i fjor åter bor i Brösarp.

Efter en utbildning i multimediadesign i Kolding och 3,5 år på filmskola i San Francisco har Daniel fått en bred kompetens inom branschen.

– Målsättningen är förstås att kunna leva på det här. Jag har inte nischat in mig på något speciellt. Det är klart, att det hade varit roligt att jobba med film, men jag är öppen för det mesta.

Varför ställde du upp på det här projektet?

– Det är viktigt att hålla liv i byn och jag kände att det här var något jag kunde bidra med. Jag filmade vid rinken en kväll förra veckan och kompletterade med en del bilder kvällen därpå. Men det var vid klippbordet som filmen växte fram. Jag har nog inte lagt mer än cirka åtta timmar på det här.

Ska du se matchen på fredag?

– Absolut. Den får man inte missa!

Filmen kan också ses på: www.facebook.com/Brosarp

INTERNAL INTERNAL
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons