Annons

Så tippar turisterna kvällens match

I kväll stundar den andra gruppspelsmatchen i VM för Sverige. Klockan 20 ställs blågult mot den regerande världsmästarnationen Tyskland, som överraskande föll mot Mexiko i första omgången och således har en extremt vass kniv mot strupen. Tongångarna bland semestrande människor är lite olika, men det samstämmiga tipset verkar vara att Tyskland vinner.
Fotboll • Publicerad 23 juni 2018
Thomas Hayn, Eisenach.
Thomas Hayn, Eisenach.Foto: Fredrik Sörensson

Thomas Hayn, Eisenach, Tyskland: ”Vi hade redan bilkris och politisk kris och nu efter förlusten mot Mexiko har vi fått fotbollskris också. Resultaten och prestationerna i matcherna före VM var inte heller bra för Tyskland. Men självklart hoppas jag att det fortfarande finns chans att ta hem pokalen igen. Jag tror att det blir vinst mot Sverige i alla fall. Om inte Tyskland vinner VM kanske Frankrike kan göra det.

Arne Fransson, Bjuv.
Arne Fransson, Bjuv.Foto: Fredrik Sörensson
Annons

Arne Fransson, Bjuv: ”Man vill ju såklart gärna att Sverige ska kunna vinna över Tyskland men ett realistiskt tips är 2–1 till tyskarna. Men jag tror att Sverige går vidare ändå genom att slå Mexiko. Jag såg matchen mot Korea och frånsett de första 15 minuterna såg det bra ut. Sverige tog över spelet och vann rättvist även om man förstås brände för många lägen. Varken Argentina, Brasilien eller Tyskland har imponerat såhär långt så kanske det är läge för Spanien att bli världsmästare.

Lars Römhild, Eisenach.
Lars Römhild, Eisenach.Foto: Fredrik Sörensson

Lars Römhild, Eisenach, Tyskland: ”Sverige kommer alla gånger att sikta på att få med sig en poäng men Tyskland måste ta tre så jag tror att vi vinner med 2–1. Skulle vi förlora är det däremot helt kört. Mexikomatchen var bedrövlig. Spelarna sprang inte hem ordentligt. Lite överraskande är det att Kroatien, där några av spelarna bara är medelmåttor i Bundesliga, har gått fram så starkt. Men de har gjort det bra och fungerar verkligen som ett lag. Om inte Tyskland vinner VM tror jag att Kroatien kan göra det.

Villy Hansen, Ystad.
Villy Hansen, Ystad.Foto: Fredrik Sörensson

Villy Hansen, Ystad: ”Tyskarna kämpar alltid till sista blodsdroppen och har ett riktigt starkt lag men Sverige har fått en fin start med segern över Korea så jag hoppas verkligen att de kan överraska mot Tyskland. Men tipset blir att Tyskland vinner. Trots mitt danska ursprung följer jag inte Danmark längre men jag tycker att det är jättekul med VM där länder som man kanske inte trodde skulle kunna prestera bra fotboll gör det ändå och får fram duktiga spelare. Spanien eller England tror jag kan vinna VM. Eller varför inte Sverige? Tar man sig bara vidare från gruppen kan allt hända. Det är små marginaler.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons