Annons

Sågningen inför Skånederbyt: ”IFK orkar inte hela vägen”

IFK Ystad vann första mötet med Lugi den här säsongen. När lagen möts igen i Lund i kväll tror lundensarnas lagkapten Anders Hallberg på en annan utgång.
Handboll/Lund • Publicerad 16 november 2018
Anders Hallberg tycker inte att IFK Ystad orkar hela vägen mot de bättre lagen.
Anders Hallberg tycker inte att IFK Ystad orkar hela vägen mot de bättre lagen.

Det är på Lugis hemsida som lagets lagkapten Anders Hallberg intervjuas inför matchen mot IFK Ystad. Han underskattar inte IFK, men tycker sig ha sett ett svaghetstecken hos ”di röe”.

– Vi måste gå rakryggade och mala ner dem, det är inget dåligt lag utan de kommer att hänga med länge – men de har visat när de mött bättre lag att de inte orkar hela vägen i slutet, säger Anders Hallberg.

Annons

IFK Ystads tränare Kenneth Andersson är inte riktigt inne på samma spår.

– Det där kan jag inte hålla med om. Faktum är ju att vi knappt mött lagen på övre halvan, de möter vi i stället nu framöver. Visst, vi mötte YIF och Malmö, som båda lyckades vända mot oss, men det är ju det enda, säger Kenneth Andersson.

Det tredje ”bättre” laget som IFK mött den här säsongen är faktiskt Lugi, och där lyckades IFK som bekant vinna. Den matchen slutade 26–24.

– Lugi åt ju sig ikapp där när de satte in ”A-uppställningen”. Som tur är kunde vi dra ifrån igen och vinna, säger Kenneth Andersson.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons