TV: IFK:s guldjubel i Varberg

IFK Ystad fick guldfrossa i första halvlek och hamnade sju mål efter Varberg. I andra halvlek reste man sig och visade var skåpet skulle stå. Det ska stå i högsta serien.
Efter en fenomenal andra halvlek stod resultattavlan på 26–26, IFK fick den poäng man behövde och är klart för handbollsligan.
Varberg • Publicerad 10 mars 2018
Lagkaptenen Christoffer ”Chrall” Svensson och lagkamrater. Självklart med obligatoriska guldhattar.Foto: KRISTER ANDERSSON

IFK stod för en stabil inledning av matchen; Johan Nilsson dunkade in bollarna från nio meter, Christoffer Nilsson gjorde samma sak från kanten och Sebastian Glemhorn red vidare på den fina formtopp som han haft den senaste månaden.

Men. Någonting hände den sista tredjedelen av halvleken. Varberg vände tvåmålsunderläge och vid 14–12 ledde man för första gången matchen med två mål. Dessvärre stannade det inte där. Varberg gjorde fem mål till innan första halvlek var slut, och två timeouter av Kenneth Andersson påverkade inte detta skeende på minsta sätt.

Christoffer Svensson jublar – IFK är tillbaka i finrummet.
Christoffer Svensson jublar – IFK är tillbaka i finrummet.Foto: KRISTER ANDERSSON

IFK vek ner sig under sista tredjedelen av första halvlek på ett sådant sätt att man tvingades ställa frågan – fick man guldfrossa?

Och om frossa är ett skakande – kan man skaka av sig ett frossande?

IFK snäppade upp försvarsspelet betänkligt i andra halvlek. Linus Olsson kom in i målet och IFK kom närmare i målprotokollet.

Med knappa halva andra halvleken kvar att spela var hemmaledningen nere i tre mål, 21–18, och IFK hade på allvar vittring. Frossan var ett minne blott.

Med sju minuter kvar var ställningen 25–23. Varberg var fortfarande i förarsätet men publiken föranade något.

IFK åt sig allt närmare och till slut hängde det på ett straffkast – som Henrik Knudsen satte fram till 26–25 till IFK. Matchen slutade oavgjort, men vad gör det – IFK är klart för handbollsligan!