Annons

Se golf från 16 meters höjd på Ystad GK

Med ett utökat tävlingsprogram, möjligheten att se golf från 16 meters höjd samt höra direktreferat i radio vill Ystad golfklubb locka till sin intensiva tävlingsvecka – Golf 26.
golf • Publicerad 16 juni 2018
Anders Källman, ordförande i tävlingskommittén, Jörgen Gullstrand, klubbchef, och Lisa Wettergren, ordförande i damkommittén, bjuder in till Ystad golfklubbs intensiva tävlingsvecka – Golf 26.
Anders Källman, ordförande i tävlingskommittén, Jörgen Gullstrand, klubbchef, och Lisa Wettergren, ordförande i damkommittén, bjuder in till Ystad golfklubbs intensiva tävlingsvecka – Golf 26.Foto: Fredrik Sörensson

– Vi hade totalt 500 starter förra året och hoppas på ännu fler i år. Och det lär det bli om det fina vädret håller i sig, säger Anders Källman, en av många ideella krafter i arrangörsstaben.

Golf 26, vars tävlingsprogram sträcker sig från måndagen den 25 till lördagen den 30 juni, just i vecka 26, har något för alla. Oavsett om man är singelhandicappare eller relativ nybörjare, dam eller herre, individuell eller lagspelare finns en lämplig tävling att anmäla sig till. Ja, man kan till och med ha stor behållning enbart av de kringarrangemang som genomförs dagligen i form av putt- och chiptävlingar, uppvisningar, rangeevents med rockmusik som ljudkuliss samt möjligheten att blicka ut över bana och spel från en ramp som mäter 16 meter på höjden.

Annons

– Vi vill understryka att det inte bara är klubbens medlemmar som är berättigade att delta utan som greenfeegäst är man givetvis också varmt välkommen. 75 av förra årets starter gjordes av greenfeespelare och det är även det en siffra vi ska försöka slå, säger Lisa Wettergreen, som bland annat är ordförande i damkommittén.

På programmet märks en greensometävling, en klubbhandicaptävling, en singeltävling, en fyrboll/bästboll, en juniortävling och en Texas scramble. Veckan avslutas med en annorlunda singeltävling med utslag från olika tees. De bäst placerade spelarna i de olika klasserna i sistnämnda avslutningstävling går vidare till så kallad shoot out, något som kommer att refereras direkt i Radio Active av branschproffset Peppe Eng.

– Och så ska vi ju inte glömma avslutningsfesten med grillbuffé och underhållning, avslutar Anders Källman.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons