Annons

Sent poängtapp för Österlen FF

Det såg länge ut att bli årets första seger för Österlen FF i mötet mot Sölvesborg. Gästerna skapade flera farliga chanser redan i första, men fick vänta till andra halvlek innan utdelningen kom. Men med fyra minuter kvar kvitterade dock Sölvesborg. Därefter hade ÖFF ett jätteläge att avgöra, men egen spelare räddade på mållinjen.
Fotboll • Publicerad 21 april 2018
Efter två mållösa matcher gjorde Österlen till slut första målet mot Sölvesborg.
Efter två mållösa matcher gjorde Österlen till slut första målet mot Sölvesborg.Foto: Moa Dahlin

– Det var full kalabalik i deras straffområde där vår spelare nickar bollen så den träffar en medspelare som står på mållinjen. Det känns såklart trist att det inte blev seger när vi fick sista chansen, men nånstans var oavgjort rättvist, sa Österlens tränare Mladen Blagojevic.

Det var ett Österlen i poängbehov som klev ut på Sölvesborgs arena Svarta Led. Det var även ÖFF som inledde matchen klart piggast och hade en jättechans att ta ledningen redan efter tio minuter. Gästerna fortsatte att trycka på, men fick nöja sig med 0–0 i paus.

Annons

– De är ett mycket rutinerat lag som är svårforcerat. Men vi gjorde det jättebra i första halvlek och hade bland annat en superchans i tionde minuten. Bakåt släppte vi inte till någonting och det var 0–0 med mersmak i paus, sa Mladen Blagojevic.

Det fina spelet kom dock av sig i andra halvlek för Österlen. Sölvesborg jobbade sig in i matchen och vann hela tiden det fysiska spelet. Därför kom det lite som en chock när Österlen i en omställning tog ledningen genom Felix Weimers Claesson. Men sista ordet var inte sagt. Sölvesborg började mata in bollar i gästernas straffområde, och med fyra minuter kvar kom kvitteringsmålet.

– Det blev mer kamp i andra halvlek och där var de bättre än oss. Jag är ändå nöjd med spelet i första och det känns att vi är på rätt väg. Det ska nog bli bra detta, sa Österlentränaren.

Niclas Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons