Annons

Simon Erlandsson från Sjöbo klar för EM i brottning

BK Pans Simon Erlandsson har blivit uttagen till seniorernas EM i brottning. Det blir hans första Europamästerskap som senior.
Brottning • Publicerad 18 mars 2019
Simon Erlandsson vann SM-guld i brottning.
Simon Erlandsson vann SM-guld i brottning.

Sjöbograbben Simon Erlandsson lyckades för några veckor sedan vinna sitt första SM-guld i karriären. I 72-kilosfinalen vid SM-tävlingarna vann Erlandsson över antagonisten Daniel Soini med 5-1 efter en mycket kontrollerad insats.

Matchen såg länge oavgjord ut men med en halv minut kvar avgjorde Erlandsson på en huvudkoppling.

Annons

Genom segern har han alltså fått biljetten som svensk representant i 72-kilosklassen. EM avgörs i Bukarest 8-14 april.

Barndomsvännen Kalle Persson skulle kunna ha varit med i EM-truppen men skadeproblem har förhindrat honom från att tävla under vintern.

När det gäller den svenska truppen står det också klart att bland annat den regerande Europamästaren Jenny Fransson tar plats, precis som den sexfaldiga EM-guldmedaljören Sofia Mattsson.

I övrigt finns namn som Zakarias Berg, som tog EM-brons förra året, och Henna Johansson som bland annat vann den stora internationella tävlingen Bulgariens GP nyligen där hon slog OS-trean Sakshi Malik, Indien, och kom före den regerande världsmästaren Petra Olli, Finland.

Totalt skickar Sverige 14 brottare till EM.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons