Annons

Simrishamnaren hoppas på ny skräll i derbyt mot MFF

Det är tre år sedan IFK Simrishamnsfostrade Alexander Blomqvist lämnade Malmö FF.
Som lagkapten i Trelleborgs FF hoppas han nu att TFF kan upprepa skrällen laget stod för den 13 maj.
Då slog man nämligen ”storebror” MFF med 1–0.
Fotboll/Trelleborg • Publicerad 18 augusti 2018
Alexander Blomqvist i den blåa TFF-dressen, med den gula kaptensbindeln.
Alexander Blomqvist i den blåa TFF-dressen, med den gula kaptensbindeln.Foto: Andreas Hillergren

Men 24-åringen förstår också att den uppgiften kommer att bli knivigare på Stadion i Malmö, än vad den var på Vångavallen. Och Malmö har inte förlorat i allsvenskan sedan maj.

– I alla matcher finns det möjlighet att vinna. Det gäller för oss att sätta försvarsspelet, för vi vet att vi kan straffa motståndarna på omställningar och fasta situationer. Sen måste vi gå in till matchen med en ödmjuk inställning. Vi vet att vi inte kommer ha boll så mycket, men det gäller att ta vara på de chanser vi får, för chanser får man i alla matcher, säger Blomqvist till klubbens hemsida.

Annons

Det var i Malmö FF som Alexander Blomqvist gjorde sin allsvenska debut, den 14 april 2013. Han kom in i den 73:e minuten i matchen mot Kalmar men hann bara vara på plan i sju minuter innan han tvingades lämna planen med en allvarlig knäskada.

Alexander Blomqvist i MFF-tröja.
Alexander Blomqvist i MFF-tröja.Foto: Ulf Gummesson

2015 var han rehabiliterad och lånades ut till Värnamo. I december samma år värvades han till Trelleborgs FF, och här har han blivit en centralfigur, ja, till och med lagkapten.

Som sådan var han en av de mest skamsna spelarna efter senaste allsvenska matchen. Den som spelades på Vångavallen mot GIF Sundsvall och som slutade med penibla siffrorna 1–6. Det krävs en rejäl ansträngning för att räta ut nacken efter en sådan stjärnsmäll.

– Vi har snackat om senaste matchen ihop. Vi har sagt att vi ska lägga den bakom oss och se framåt, och att det aldrig ska hända igen. Det är inte ett okej sätt att genomföra en match på, och det får inte upprepas.

Jesper Modig och Alexander Blomqvist är Simrishamnskillarna som båda blivit elitspelare i fotboll.
Jesper Modig och Alexander Blomqvist är Simrishamnskillarna som båda blivit elitspelare i fotboll.Foto: Jan-Olle Persson

Men det finns matcher mer anpassade för syftet att räta ut nacken, att återfå självförtroende, än den kommande. Mästarna från Malmö har fått upp ångan efter en katastrofvår och börjar nu känna doften av topp tre. Man har inte förlorat sedan maj i allsvenskan, och inte alls under nye tränare Uwe Rösler.

Men TFF vann som sagt mötet på Vångavallen i maj. Lasse Nielsen (TFF-varianten) nickade in 1–0 i slutminuterna. Alexander Blomqvist inser att det sannolikt är ett annat MFF man stöter på nu.

– Det känns som att de är ett lite aggressivare lag nu och är lite tuffare i pressen. De har fått tillbaka självförtroendet och känner att de är större och bättre än alla andra. Det har vänt lite för deras del.

Matchen på Stadion, Malmö, har avspark klockan 16 på lördagen.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons