Annons

Simrishamnskille mot allsvensk återkomst?

Simrishamnsfostrade Alexander Blomqvist var under den gångna säsongen given i det Trelleborg som trillade ur allsvenskan. Nu kan Blomqvist var på väg tillbaka till den högsta serien. Enligt Sundsvalls sportchef Urban Hagblom är de intresserade av Alexanders tjänster.
Fotboll • Publicerad 19 januari 2019 • Uppdaterad 20 januari 2019
Alexander Blomqvist, här mot Örebro.
Alexander Blomqvist, här mot Örebro.Foto: Andreas Hillergren

– Vi är i dialog med Alexander om en spännande framtid i Sundsvall. Vi kände det var tillfälle att stifta bekantskap med staden Sundsvall och representanterna från klubben, och att få träffa tränarteamet och framför allt Joel, så han kan få en bild utifrån hans roll, möjlighet och framtid och hur den kan visa sig i Sundsvall. Sedan ska han fatta beslut utifrån han tror på idén, sa Hagblom till Sundsvalls Tidning.

Blomqvist lämnade moderklubben IFK Simrishamn till förmån för Malmö FF redan som 12–åring. Via en låneperiod i Värnamo blev det sedermera en permanent flytt till Trelleborgs FF, där Blomqvist även agerat lagkapten vid flera tillfällen. Men efter tre säsonger i TFF ser respasset nu alltså ut att bli till nordligare breddgrader i Sundsvall.

Annons

– Vi är i förhandlingar och känner att vi har kommit en bra bit. Så pass att det var läge att bjuda upp honom och presentera Sundsvall, sa Hagblom.

Även från Trelleborgs håll är man medveten om att det kommer bli svårt att behålla 24–åringen, och klubbens sportchef Mattias Kronvall bekräftar att Sundsvall är intresserade.

– Han har fått ok från oss att åka upp och träffa deras sportchef, efter att vi haft dialog med både Gif Sundsvall och Alexander (Blomqvist). Sen trodde vi att de skulle klara av att hålla det under ytan, men så blev det inte, sa Kronvall till Trelleborgs Allehanda.

...och medger även att allt talar för en affär.

– Där finns en stor möjlighet att det ska kunna lösas, ja.

Niclas LindgrenSkicka e-post
Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons