Annons

Självmål och missflyt när Österlen föll: ”En sån dag”

En fredagskväll i Asarum kan ju låta sådär på papperet.
Ibland är det värre i verkligheten.
Österlen förlorade med 0–2, och det var en kväll då allting studsade fel.
Fotboll/Asarum • Publicerad 17 augusti 2018
Mladen Blagojevic, ÖFF-tränare.
Mladen Blagojevic, ÖFF-tränare.

Österlentränaren Mladen Blagojevic ville inte kritisera sina spelare efter förlusten. Kanske insåg han att det finns kvällar då stjärnorna inte står rätt på himlen.

– Det var verkligen en sån dag. Vi hade läge att göra mål direkt på en hörna men bollen studsade fel. I stället satte Asarum 1–0 när ett skott styrdes på en av våra spelare och helt ställde ”Matt” (Matthew Silva) i målet. Vi skapade fyra helt rena målchanser de första tio minuterna, men det ville sig inte i dag, sa ÖFF-coachen.

Annons

Det var Viktor Ekblom och Fabian Karlsson, Österlens spjutspetsar, som fick de flesta lägena. I teorin rätt män på rätt plats, men även sådana kan som bekant missa.

I stället för kvitterat gjorde Asarum 2–0. Dejan Blagojevic nickade ner bollen, rakt på Jonathan Karlséns höft. Sämre ställen finns det så klart att nicka ner en boll på, men inte just i dag. Bollen studsade till en Asarumsspelare som inte gjorde några misstag.

– De sista tio minuterna av första halvlek var vi inte bra. Men sen tog vi nya tag i andra halvlek och skapade nya målchanser, sa Blagojevic.

Dejan Blagojevic tvingades utgå i andra halvlek, och eftersom André Lidholm saknades fick Fredrik Hansson vikariera som mittback. Han var ett av de stora glädjeämnena.

Victor Blixt satte sina två första seriemål för Österlen i förra matchen, det första serverades han av brorsan Jacob. Mot Asarum fick han en nästan identisk passning av samme Jacob.

– Fast läget var ännu bättre än mot Sölvesborg. Han skulle bara lägga in den. Sen vet jag inte vafan som hände, om han träffade den med klacken eller vad som hände. Mål blev det inte i alla fall, sa Blagojevic, som inte grävde ner sig trots förlusten.

– Nä, killarna gjorde en insats liknande dem de gjort de senaste tio matcherna. Inställningen var det inget fel på. Vi får ta nya tag till matchen på torsdag, sa ÖFF-tränaren, och syftade på hemmamatchen mot IFK Hässleholm.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons