Sjöbo kämpar om guldet

Sport Artikeln publicerades

Färslaget har gått från klarhet till klarhet.Av våra fyra lag i damtrean är det tveklöst Sjöbo IF som stått för ögongodiset så här långt. Laget har imponerat stort och framstår mer och mer som en värdig seriesegrare. Facit så här långt är direkt lysande: Nio förlustfria matcher i följd, flest antal gjorda mål, 25 stycken, och minst antal insläppta, fyra stycken.

- Framför allt är jag nöjd med att vi lyckas hålla så pass tätt bakåt. Madelaine Roos i målet har gjort en kanonsäsong och höjt sig avsevärt jämfört med i fjor, säger Sjöbotränaren Jonne Bengtsson.

Sedan Jonne kom till klubben 1998 har Sjöbo utvecklats gradvis och bidat sin tid. Klubben fick ett erbjudande om att spela i division 2 redan i år, och hade säkert inte gjort bort sig där heller, men valde att vänta för att låta tjejerna skaffa sig ytterligare rutin.

- Vi hade förberett oss mentalt på att spela i trean så förfrågan kom i senaste laget för att vi skulle nappa, fortsätter Jonne.

Nu tycks emellertid alla vara mogna att ta steget upp. Det återstår ändå en del hinder och mycket kan förstås hända än. I kvällens match mot Köpingebro saknas till exempel målspottaren Kristina Olsson och pålitliga backen Malin Svensson.

- Vi har ändå goda förutsättningar att hävda oss framöver. Jag hoppas bara att vi kommer ifrån den tuffa inledningen med ett hyfsat antal poäng.

spottat upp sig

Snabbaste vägen tillbaka till division 2 lär det inte bli för Skillinge. Laget hamnade i en prekär situation i säsongsstarten med en enda vunnen match efter sex omgångar. Från att ha legat jumbo har dock Skillinge spottat upp sig och återvunnit såväl heder som självförtroende. Tre raka 2?1-segrar utgör ett bra avstamp inför höstens fortsatta jakt på avancemang i tabellen. Onekligen är det så att de rutinerade spelarna inte gjort sitt än.

Köpingebro har trampat i nära nog exakt samma fotspår som Skillinge. Lagets första seger kom först i den sjätte omgången men sedan dess är laget obesegrat. I vårsäsongens avslutningsmatch nådde KIF till exempel 0?0 mot tabelltvåan Södra Sandby och gav därmed Sjöbo en hjälpande hand. Förra hösten kom Köpingebro som en komet och tog poäng mot samtliga lag och det är inte omöjligt att den bedriften kopieras i år. Madelene Larsson har visat sig kunna axla målfarliga Helen Svenssons fallna mantel på ett fullvärdigt sätt.

Onslunda hoppades före säsongsstarten på toppstrid men helt klart har avsaknaden av vissa spelare gjort att OIF inte kunnat visa sitt rätta jag. På grund av studier och utlandsvistelser har laget varit decimerat under hela våren och därför svajat en aning. Till höstens matcher finns det fler tjejer att tillgå och då ökar också möjligheterna att fjärma sig från lagen i bottendyn.