Sjöbo spurtade hem kvartsfinalplatsen mot Svenstorp

Fotboll Artikeln publicerades
Svenstorpsmålvakten tvingades till flera svettiga ingripanden.
Foto: Sprisse Nilsson
Svenstorpsmålvakten tvingades till flera svettiga ingripanden.

Sjöbo kunde till slut ta en storseger med 6–2 borta mot Svenstorp i YA–cupen. Men segern satt långt inne. Med kvarten kvar hade hemmalaget ett mål upp och var inne i en bra period.

– Matchen stod och vägde och det kändes som att det kunde gått hur som helst, sa Svenstorps tränare Kevin Rasmussen.

6–2 kan kanske sia om en ganska ensidig historia. Men det är inte hela sanningen bakom Sjöbos vinst i YA–cupen.

– De stod upp bra och ska ha all eloge för sin insats. Vi hade mycket boll i första men kom inte till jätteklara chanser i början. Men efter att 1–0 kom så kändes det som att det rann på, sa Sjöbos tränare Ted Helmesjö.

Trots mycket boll tog det ett tag för Sjöbo att få utdelning. När väl 1–0–målet kom genom Albin Ibishi skulle det öppna upp matchen rejält. Svenstorp tog direkt sin handicapstraff för att utjämna, men straffen bommades. Hemmalaget behövde dock inte sörja särskilt länge. Kort därefter utjämnade Viktor Gustafsson till 1–1.

I slutet kunde Sjöbospelarna rinna igenom lite väl enkelt.
I slutet kunde Sjöbospelarna rinna igenom lite väl enkelt.

Sjöbo tog sedermera tillbaka ledningen, och utökade till 3–1 i andra. Där och då såg det tungt ut för Svenstorp. Men ett reduceringsmål gav helt nytt liv i matchen. Svenstorp var inne i en bra period när Sjöbo fick frispark strax utanför straffområdet. Albin Bjurnemark slog bollen i mål, och därefter rann siffrorna iväg. Viktor Nielsen var matchens förgrundsgestalt med tre mål.

– Matchen stod och vägde och det kändes som att det kunde gått hur som helst. När deras 4–2–mål kom blev det en kalldusch för oss. Det är möjligt att de hade vunnit ändå, men det kändes tungt.

– Sjöbo är ett riktigt bra och det är kul att möta ett spelande lag. Jag är riktigt nöjd med insatsen, och nu såg vi att avståndet till lagen i femman inte är så stort. Förhoppningsvis ska detta ge råg i ryggen till seriefinalen i helgen (mot Skurup), sa Kevin Rasmussen.

För SIF innebär segern att laget nu ställs mot Österlen FF i kvartsfinalen. Det blir en match som betyder lite extra för Sjöbo–tränare Ted Helmesjö.

– Jag spelade i Österlen våren 2015. Det är en härlig förening och det ska bli kul att möta dem. Det blir ju en helt annan typ av match för oss, och en tuff uppgift. Men med några handicapstraffar vet man aldrig vad som kan hända, sa Helmesjö.

Svenstorp–Sjöbo 2–6 (1–2)

0–1 Albin Ibishi, 1–1 Viktor Gustafsson, 1–2Viktor Nielsen, 1–3 Viktor Nielsen, 2–3 Oliver Andersson, 2–4 Albin Bjurnemark, 2–5 Viktor Nielsen, 2–6 Albin Bjurnemark.