Sjöbolöftet Lina Nilsson drömmer om sol – och snö

Sport Artikeln publicerades

Till helgen åker fotbollslöftet Lina Nilsson till vårvärmen i La Manga i Spanien.

Men samtidigt drömmer Sjöbotösen om snö, vinter och kyla i norr…– Det hade varit drömmen att en gång få spela i Umeå, säger Lina när framtidsplanerna kommer på tal.

Till helgen åker således det svenska F 19 landslaget (86) till en träningsturnering i La Manga i Spanien (5-12 mars) där Norge, Frankrike och Danmark svarar för motståndet.

Turneringen är en del av uppladdningen och förberedelserna för det stundande EM-kvalet där för övrigt Danmark blir en av motståndarna.

– Nu gäller det att visa vad man kan för att ta en plats i EM-laget, säger Lina som för övrigt är unik i den svenska truppen.

– Jag är den ende från en division 2-klubb. Alla de andra spelar i allsvenskan eller division 1.

Truppen innehåller lika många spelare födda 1986 som 1987. Lina tillhör den yngre generationen.

Det är inte första gången Lina spelar med 86-laget.

– Men det blev inte så många matcher i fjor då jag hade körtelfeber under hösten. Jag var med på något läger och jag var också med i landskampen mot Tyskland i slutet av oktober, säger Lina som nu får en ny förbundskapten.

Då Anna Signeul flyttat till Skottland för att ta över damlandslaget där har Calle Barrling blivit tillförordnad förbundskapten till och med ett eventuellt EM-slutspel i juli.

– Han var med på ett landslagsläger redan i fjor så jag har redan träffat honom, säger Lina som för övrigt spelar på två skilda platser i klubblaget och i landslaget. – I Sjöbo spelar jag på innermittfältet men i landslaget är jag högerback. Det är kul det med men jag trivs nog bäst på mittfältet, säger Lina som går andra året på gymnasiet i Ystad.

Hur länge hon stannar i Sjöbo är oklart – allsvenskt spel lockar för den talangfulla Ystadstösen.

– Drömmen är att få spela i Umeå med alla deras stjärnor. De har hört av sig men det har inte blivit mer än så, säger Lina som annars tränar regelbundet med en av Umeås största konkurrenter.

– Jag tränar en gång i veckan med MFF. Min tanke är att jag ska gå färdigt gymnasiet men jag har ännu inte riktigt bestämt mig om jag stannar i Sjöbo ytterligare en säsong. Och skulle jag lämna Sjöbo redan efter den här säsongen blir det MFF – inte Umeå. Det skulle bli för långt att pendla sista året på gymnasiet, skrattar Lina.

Men någon flytt är hur som helst inte aktuell just nu utan Lina fortsätter ett tag till i Sjöbo.

– Kvalmissen i fjor är glömd. Nu tar vi nya tag och jag tycker det ser bra ut. Vi har redan hunnit med en träningsmatch då vi slog Skillinge med 7–2, avslutar Lina Nilsson.

Jan Andersson

0411-55 78 71

jan.andersson@allehandasyd.se