Annons

Skurups AIF tror på grön våg

Förutsättningarna för en lyckad division 1-säsong kunde inte varit bättre för Skurups AIF, som ser fram emot säsongen med tillförsikt.
– Det har varit en rolig och givande tid sedan jag kom till klubben och hela laget har tagit stora steg framåt, säger SAIF-tränaren Martin Biärsjö.
fotboll • Publicerad 14 april 2018
Nya ansikten i Skurups AIF. Tränarduon Jacob Wellershaus och Martin Biärsjö flankerar Matilda Ovenberger, Nike Törnqvist och Jenny Lundahl.
Nya ansikten i Skurups AIF. Tränarduon Jacob Wellershaus och Martin Biärsjö flankerar Matilda Ovenberger, Nike Törnqvist och Jenny Lundahl.

Skurup hamnade på åttonde plats i division 1 i fjor, en bra bit från toppstriden men poängmässigt inte heller direkt nära bottenträsket. Någon uttalad placeringsmässig målsättning har man inte diskuterat internt men siktet är ändå höjt.

– Vårt främsta mål är att hela tiden utvecklas och bli bättre och om vi lyckas med det tror jag också att vi kommer att kunna lyfta från åttondeplatsen i fjor, säger Martin Biärsjö.

Annons

Sedan Biärsjö tillträdde som tränare i höstas har Skurup tagit sig igenom en fin inomhussäsong som smittat av sig på träningen utomhus. Visserligen har en del träningsmatcher blivit inställda men Skurupstjejerna har ändå kunnat hålla tempot uppe tack vare en givande träningshelg i Göteborg i kombination med intensiva träningar på hemmaplan.

– Tjejerna har mycket boll i sig och ska göra det de är bra på. De är offensivt lagda och har i mitt tycke blivit vassare på presspel och genombrottsspel nu under våren. Försvaret är jag inte heller orolig för. Det ser också jättebra ut.

Sett till själva truppen har det skett en del förändringar jämfört med i fjor. De unga talangerna Tilde Olsson och Jennie Egeriis har lämnat Skurup för att prova vingarna i högre sammanhang, i Kristianstad respektive LB 07.

– Visst är det duktiga spelare som vi tappar men samtidigt är det ju ett bra kvitto på att man gör saker och ting rätt i Skurup när man kan släppa iväg två spelare till allsvenska klubbar.

Å andra sidan har det kommit in en del på pluskontot också. Matilda Ovenberger kommer från Södra Sandby där hon förra säsongen nätade 33 gånger i division 2. Sköter hon sina kort rätt kommer hon förmodligen att bli en utomordentlig anfallskraft.

Från Lunds SK har Skurup hämtat Nike Törnqvist som är tänkt att spela centralt i backlinjen eller som ytterback.

Det tredje nyförvärvet är hemvändaren Jenny Lundahl som ju figurerat i Skurup tidigare men som närmast kommer från Trelleborgs FF.

– De här tre nyförvärven är duktiga division 1-spelare allihop och är definitivt med i konkurrensen om en plats i startelvan.

Några direkta orosmoln har alltså inte funnits på Skurups försäsongshimmel. Till och med skadespöket har man lyckats skrämma på flykten.

– Ta i trä men vi har inte haft några skadeproblem alls. Det kan vi tacka de skadeförebyggande åtgärder vi vidtagit.

Annons

Att Skurup ställs mot Hammenhög på bortaplan redan i premiären ser Martin Biärsjö som positivt:

– Jag har fått berättat för mig att det råder lite rivalitet mellan just Skurup och Hammenhög, som gjorde en bra säsong i fjor. Vi ser det som en bra utmaning att få en fin värdemätare direkt och att få ställas mot dem i en match som betyder något. Det ska bli kul!

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons