Annons

Skurupskille poänghjälte i allsvenskan

TFF gick mot ännu en förlust hemma mot Elfsborg på fredagskvällen. Men i andra halvlek vände det och tungan på vågen var mittbacken Isak Jönsson – fostrad i Skurups AIF – som klackade in 2–2-målet efter en dryg timme. Hans första mål med en fot någonsin.
Fotboll • Publicerad 27 oktober 2018

– Det är ju kul att det kommer i allsvenskan, säger 19-åringen.

Isak Jönssons 2–2-mål mot Elfsborg innebar en räddad poäng och att hoppet om att klamra sig kvar i allsvenskan fortfarande lever för Trelleborgs FF. Även om det haltar.

Annons

– Tar vi med oss andra halvlek och mentaliteten vi visar där så ser jag ingen tvek på att vi kan klara detta, säger dock Isak Jönsson.

– De flesta lagen kommer underskatta oss, vi är egentligen uträknade, men jag tror på det här det gör jag.

I matchen mot Elfsborg spelade han upp sig i andra halvlek och var också den som gjorde matchens sista mål.

Efter lite förvirring i Elfsborgs straffområde under en hörna kom Salif Camara Jönsson högst på bollen och nickade ner den mot målet. Där dök den nästan två meter långe mittbacken upp med ryggen mot mål och skjutsade in bollen i nätet med en klackspark.

– Jag ser att Salle (Camara Jönsson) ska vinna den och sen studsar den över mittbacken och jag står egentligen bara och touchar in den, jag kände att det var säkrare med högerfoten än vänsterfoten, sade 19-åringen efter matchen.

Faktum är att det också var första gången någonsin som Isak Jönsson lyckades göra mål med fötterna i en a-lagsmatch.

– Jag har gjort ett antal mål tidigare, men alla har varit med huvudet, säger han.

Nu hoppas alla TFF-supportrar att Isak Jönsson och Salif Camara Jönsson, som även han debutmålade i allsvenskan mot Elfsborg, ska kunna göra om bedriften på onsdag när laget möter Kalmar FF på bortaplan.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons