Annons

Solen gassade över lokala "alpinister"

Det var en av årets vackraste vinterdagar, när tidernas första Österlenmästerskap i slalom avgjordes i Ornahögsbacken utanför Brösarp på lördagen. Uppåt 40 deltagare ställde upp i tävlingen som bjöd på två åk och stort raffel.
Sport • Publicerad 23 mars 2013
Heide Persson vann herrarnas klass för åkare med slalomskidor vid Österlenmästerskapen i Brösarp. Något snabbare var överraskande Eric Blomqvist, som åkte i klassen för längd- och telemarksskidor.
Heide Persson vann herrarnas klass för åkare med slalomskidor vid Österlenmästerskapen i Brösarp. Något snabbare var överraskande Eric Blomqvist, som åkte i klassen för längd- och telemarksskidor.Foto: 

De flesta deltagare tog tävlingen med en klackspark och ställde upp i fantasifulla munderingar. Skratten var många och publiken trivdes i solskenet.

I herrklassen segrade Heide Persson i sin hemmabacke. Men han hade faktiskt bara den andra bästa åktiden av samtliga åkare, eftersom telemarksåkaren Eric Blomqvist var ännu snabbare och vann klassen för telemark- och längdåkningsskidor.

Annons

Damklassen vann Therese Holmberg och på barn- och ungdomssidan segrade Philip Björkman.

Allt om slalomfesten i Brösarp i måndagens sportbilaga.

Maria Sällberg
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons