Starke Johnny en barnfavorit

Sport Artikeln publicerades

Respektingivande kraftkarl eller gosig nallebjörn? Johnny Wahlqvist kan gå in i båda rollerna – och gör det när han blir barnens favorit i SVT-serien Rampljuset.

Styrkelyftaren Johnny Wahlqvist har genom åren synts i alla möjliga och omöjliga sammanhang. I våras sändes en dokumentär om honom på TV 4, där man fick följa hans liv och leverne.

Nästa TV-framträdande blir i Rampljuset som kommer att sändas på Barnkanalen med start nu på fredag. Johnny tävlar om att vinna juryns gunst i konkurrens med tre andra deltagare.

– Rampljuset är en slags talangtävling, där barn i åldern 9-12 sitter i juryn. Det är ungarna som avgör vem som ska få stanna kvar i Rampljuset, säger Johnny.

Inspelningarna gjordes på SVT i Malmö redan i våras. Fullt ut vill Gärsnäslyftaren inte avslöja hur det går, men har ändå svårt att dölja sin förtjusning.

– Det var riktigt kul att vara med och så mycket kan jag säga som att barnen gillade mig. Det gick bra...

Vad gjorde du?

– Ja, mer än jag egentligen skulle göra. Jag lyfte programledaren och böjde järn. Bland annat...

Johnny Wahlqvist har inte själv sett programmet och vet inte heller när just "hans" avsnitt kommer att sändas. Rampljuset pågår hela hösten på Barnkanalen med med start på fredag klockan 18.45.

– Dokumentären om mig blev inte så bra som jag hade hoppats på. En rescensent skrev att det var en färglös dokumentär om en färgstark person. Jag är lite besviken på klippningen, det var mycket som försvann, säger Johnny.