Annons

Stephanie klar för ryttar-VM: ”Så himla häftigt”

Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning, har bestämt sig. Det blir Österlenryttaren Stephanie Holmén som tar plats som femte ryttare i den svenska hopptruppen till Ryttar-VM i Tryon, USA, 11-23 september. ”Det känns jättekul och så himla häftigt”, säger Stephanie Holmén.
Publicerad 14 augusti 2018
Stephanie Holmén – klar för VM!
Stephanie Holmén – klar för VM!

Den 27-åriga ryttaren från Grevlundagården på Österlen har haft ett fantastiskt år med flera internationella topplaceringar. Det riktiga genombrottet kom med världscupsegern i Zürich i vintras tillsammans med hästen Flip’s Little Sparrow, kallad ”Sparven”. Det är också hästen som åker med Stephanie över Atlanten.

- Allt det här är såklart tack vare Sparven, menar Stephanie. Och tackar även hästägare Astrid Ohlin och arbetsgivare Lisen och Peder Fredricson på Grevlunda för möjligheten.

Annons

- Det är de som gör detta möjligt.

Hon har som ung ryttare ridit hem mästerskapsmedaljer i lag på young rider-EM både 2010 och 2012.

– Jag har en silver- och en bronsmedalj. Men jag tror att det blir väldigt stor skillnad att åka på VM. Det ska bli jätteintressant att vara med och se och lära. Och skulle det bli så att jag behöver hoppa in som ersättare så känner jag mig väldigt redo för det också.

Henrik Ankarcrona har fått se Stephanie och Sparven rada upp fina resultat under året.

- Stephanie är en väldigt stark ryttare och ekipaget tillsammans håller en hög lägstanivå, säger han, och fortsätter:

- De har gjort riktigt bra resultat i Grand Prix-klasser och gjorde fantastiskt fina rundor i Hickstead.

Det var först efter resultatet i Hickstead, där Stephanie var bästa svensk som sjua i GP-klassen, som hon på allvar började hoppas på en VM-plats. I början av augusti var hon även trea i Ommens GP-klass.

- Det har varit väldigt kul att stå med på långa listan från första början. Förhoppningarna om en VM-plats har stegvis vuxit. Efter Hickstead och Ommen hoppades jag väldigt mycket, säger Stephanie, som har ett mästerskapstätt schema i september.

- Jag rider först unghäst-VM och flyger sedan direkt därifrån till Tryon.

Stephanie Holmén åker som reserv på plats för det svenska hopplaget.

Annons

- Även om man åker som nummer fem måste man vara redo att rida, menar Henrik Ankarcrona.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons