Annons

Stor ilska i Wollsjö efter ”osportsligt” mål – Everöd bröt oskriven regel

Wollsjö var på väg mot en skön trepoängare hemma mot Everöd. Men när det återstod tio minuter av matchen kvitterade Everöd till 3–3 med ett mål som väckte heta känslor hos hemmalaget.
Fotboll/Vollsjö • Publicerad 27 april 2019

– Vi fick en skada på vår högerback som blev liggande. Domaren blåste inte av, men vi tyckte att de skulle slå ut bollen. De slog över bollen till andra kanten, men spelet stannade upp och alla vädjade till deras spelare att slå ut bollen. Det såg ut som att han var på väg att göra det, men då kommer deras ledare fram och säger till spelaren att fortsätta. Det var vi inte alls med på och spelaren med bollen slår in den i mitten till deras anfallare som är fri och lägger in den i mål. Det var dessutom samma spelare som skadade vår spelare, sa Wollsjötränaren Pontus Thelander.

Målet fick Wollsjötränaren att se rött, men några sympatier från Everöds håll fick han inte när han konfronterade deras ledare.

Annons

– Jag tog inte deras mål särskilt bra. Men när jag pratade med deras tränare tyckte jag att de var hånfulla mot mig, och menade att spelet pågår till domaren blåser av. Men i det är läget tyckte jag att det var självklart att de skulle slå ut bollen. Men de var inte ödmjuka nog att erkänna det. Vi vill ju att det ska vara fair-play, sa Thelander.

Att det inte blev seger var dock något som Wollsjötränaren hade lättare att släppa. Trots att hemmalaget tappade ett tvåmålsöverläge tyckte han att resultatet var rättvist.

– Spelmässigt och chansmässigt var det ganska jämnt. Vi tryckte upp laget ganska kraftigt de sista tio minuterna i jakten på ett vinstmål, vilket öppnade upp stora ytor bakåt där de kunde gjort mål, sa Pontus Thelander.

Niclas LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons