Annons

Succé av Ystadssöner i Bundesligapremiären

Förra helgen ledde Jim Gottfridsson sitt Flensburg till seger i bundesligapremiären. På söndagen var det Kiel-ystaiternas tur.
Lukas Nilsson gjorde sex mål när Kiel slog Die Eulen Ludwigshafen med 26–19. Niclas Ekberg var inte ett dugg sämre.
Handboll • Publicerad 3 september 2018
Niclas Ekberg och Lukas Nilsson, Kiels ystaiter.
Niclas Ekberg och Lukas Nilsson, Kiels ystaiter.

Kiel fick en bra start på sin bundesligasäsong med seger direkt i premiären. I första halvlek såg ”zebrorna” emellertid inte ut som den titelpretendent man säkerligen ser sig själva som. ”Ugglorna” stod emot bra och Kiel ledde bara med två mål i paus.

I andra halvlek la Kiel i en högre växel, och då i synnerhet lagets Ystadssöner. Lukas Nilsson gjorde sex mål på tolv skott och Niclas Ekberg var snäppet effektivare med sex mål på åtta skott. Med detta var de bäst i Kiel, och de gjorde alltså nästan hälften av lagets mål.

Annons

Flensburg hann under söndagen spela sin andra match för säsongen. Man hade inga problem med att spela bort Göppingen med 26–15, och Jim Gottfridsson gjorde ett mål.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons