Succéartad comeback för Henrik Nebrelius

Sport Artikeln publicerades

När Ystads IF i fjor fick ta det tunga steget ner i fyran var det samtidigt Henrik Nebrelius sorti från fotbollsscenen.Men nu har Henke gjort en succéartad comeback i YIF-tröjan.

Men Henrik själv tonar ner inhoppen i de senaste matcherna.

– Jag vill verkligen inte se detta som en comeback utan mer som ett sätt att hjälpa till under en period då laget haft problem med skador och haft kort med folk, säger Henke.

Det var när skador och avstängningar decimerade YIF-truppen som Henke övertalades till en – om än tillfällig – comeback.

I återkomsten blev det visserligen 0–4 mot Vellinge men redan fyra dagar senare märktes "Henke-effekten".

Henke gjorde själv två mål och svarade i övrigt för en gedigen insats när YIF tog ett stort kliv i division 4-tabellen genom att krossa Svedala med 6–0.

Först gav han YIF ledningen sedan han tagit tillvara på en målvaktsretur och i den andra halvleken gjorde han sen sitt and-ra mål då han vann en man-man-duell på vänsterkanten och pricksköt 5–0 intill målvaktens vänstra stolp-rot.

Med lite större flyt och lite bättre skärpa i avslutningarna hade Henke för övrigt kunnat bli femmålsskytt.

– Jag tycker vi var duktiga i den matchen. Det var positivt med mycket anfallsfotboll.Hur mycket tränare du i dag?

– Jag har inte deltagit i vinterträningen men har tränat en gång i veckan som ett sätt att hålla igång. Roligare det än att springa i skogen.Blir det någon fortsättning?

– Det får vi se. Jag tycker fortfarande det är roligt med fotboll men det är inte lätt att få tiden att räcka till både familj och jobb och fotboll och få en balans i det hela. Vet fortfarande inte om det blir fler matcher. Jag får ta ett snack med familjen. Det har egentligen ingenting med klubben att göra.Jämför dagens YIF med laget som trillade ur i fjor!

– Det är en rejäl föryngring och det saknas givetvis rutin och kanske också organisation. Å andra sidan har man fått in ung nyfikenhet och jag tycker att det finns en stor potential i laget inte minst när det gäller speed och teknik.Du säger att du inte vet om blir en fortsättning och inte ens om du är med i helgen (Bara borta). Men lockar inte derbyt mot IFK Ystad i nästa hemmamatch?

– Jo, det är klart. Det hade varit roligt. Jag har inte tidigare spelat något derby.

Hur kommer det att gå för YIF i år?


– Det var nog viktigt att det kom in lite positiv trenden i laget genom den här segern men jag tror nog att vi ska hålla nere förväntningarna. Den här säsongen får nog mer ses som en etableringssäsong.Fakta

Henrik Nebrelius

Ålder:
33 år.

Bor:
I villa i Ystad.

Familj:
Hustrun Martina och barnen Melwin sex år och Nea fyra år.

Yrke:
Ekonomichef på Eon Gas i Malmö.

Klubbar
i karriären: YIF, Häcken, University of Tampa, IFK Malmö, IF Lödde, Nike. Återvände i fjor till YIF men hade tänkt sig avsluta karriären efter säsongen.

Aktuell:
Har nu gjort comeback och gjorde två mål mot Svedala i onsdags.